Thursday, April 21, 2011

Siapa Lagi Cun?

I pasti anda pernah di bandingkan dengan adik beradik sama jantina tentang siapa yang lebih cantik/handsome. Tak pernah? Okay okay. Dengan Ibu Bapa atau rakan taulan anda pun boleh.

I memang selalu lah kena sebab I ada 3 sisters. Dulu I selalu kecik hati sebab yelah antara mereka I yang paling hitam dan kureng sikit. Oleh itu I tak mahu upload gambar my sisters kerana bimbang akan di bandingkan sekali lagi oleh anda pembaca semua lalu membuatkan I terkecik hati sekali lagi. Tapi kalau anda degil nak tengok jugak, pergi carik sendirik post yang berkaitan Hari Raya.

Tetapi nak buat macam mana sebab I sendiri pun suka bandingkan juga. Sebagai contoh, antara Aidil Zafuan dan Zakwan Adha, I rasa si er er er alamak salah bagi contoh sebab I tak nampak perbezaan pun antara kedua-duanya -______-'''

Apa-apa pun semua orang ada pandangan masing-masing. Cantik di mata I belum tentu cantik di mata anda. Oleh itu marilah kita bersyukur ke hadrat Ilahi kerana kita diciptakan sebaik-baiknya. Yang paling penting cantik di hati kita tu :) Memang orang tak nampak tapi Dia Maha Mengetahui.

Untuk meningkatkan tahap konfiden anda tentang betapa cantiknya anda, sila nyanyi lagu Beautiful nyanyian Christina Aguilera. Pastikan part lirik yang ' I am beautiful no matter what they say, words can't bring me down, I am beautiful in every single way, yes words can't bring me down oh nooooo' tu jerit/pekik sikit. Eh adakah terkantoi di sini yang I selalu buat?

Oh rambut, cepatlah panjang sampai lutut
*gambar lama tapi rambut tang tu jugak T___T*

Okaylah sampai di sini. Thank you for reading. Good day and bye for now!

ps: siapa yang kata I cantik antara my sisters sah-sah kena check mata! tapi I tahu orang tu jaga hati I. macehhhh :')

Tuesday, April 19, 2011

Simbol Apa Ini?

Apa yang pertama sekali dalam fikiran anda bila nampak simbol ini? Ha? Ce citer? Oh stop it. Ini bukan ce citer hantu kak limah balik rumah okay -___-''

CE ni selalu I tengok ada kat banyak benda tapi tak terfikir lah pulak nak check apa kejadah ini semua. Tapi tak macam huruf C dan E pun kan. Kalau nak tahu apa CE ni, sila baca paragraph bawah ini sahaja.

CE tu kannn dia kannn singkatan kaannn untuk Conformite Europeene dalam bahasa France yang membawa maksud European Conformity atau apabila di direct translation keakuran Eropah. Bahasa mudah, pengeluar produk menepati keperluan-kepeperluan asas Eropah berkaitan kesihatan, perundangan keselamatan, perlindungan alam sekitar seperti yang tertera dalam peraturan diorang lah macam tu. Tak puas hati gi google sendiri taipkan 'CE Mark' dan terus tekan enter.

Okay nak sambung cerita lain tentang I tengok cerita kat pawagam. Cerita itu bertajuk 'Source Code'. Best la walaupun mula-mula I cam blur dan I pasti anda juga akan blur mula-mula. Cuma cerita tu tak realistic la. I give it 4/5! :)

Wednesday, April 13, 2011

Sehangat Tahi Ayam

Kenapa kebanyakan lelaki masa nak mengorat kemain lagi romantiknya. Bila semakin lama sesuatu perhubungan semakin kurang keromantisan itu. Kenapa? Kenapa? Kenapaaaaa?
Kenapa nadia hang emo tak pasal-pasal. laki hang cam tu ka? -___-''

I sangat terharu tatkala melihat pasangan suami isteri berpimpin tangan lagi-lagi golongan yang agak berusia. I mean old couples. Rasa nak rampas je laki dia sebab kenapa sweet sangat.

I know it is not a big deal for most guys. Macam eleh setakat pegang tangan apalah sangat. Lelaki tak pandai/malas nak tunjuk rasa kasih dan sayangnya terhadap seorang isteri. Tetapi lelaki perlu tahu wanita ada hati kecil yang memerlukan perhatian dari orang yang disayangi. Lebih-lebih lagi saban hari mendengar cerita sana sini tentang kecurangan dan kescandalan rakyat setempat.

Jadi, hargailah pasangan anda. I tahu entry I macam eh apasal tetiba je. Tapi layankan saja.

Okaylah lagu ini boleh anda dedikasi kepada pasangan untuk memujuk mereka. Tapi I tetap tak terpujuk T____T


Thank you for reading. I rasa nak demam. Sobs. Bye for now and have a great day!

Thursday, April 7, 2011

Abang Tangan Kuat



Lepas tengok video ni I jadi kecut perut. Perut I memang kempis pun eh tiba-tiba. Kejadian ni bukan baru lagi tapi dah banyak terjadi. Kagum gila I tengok ketangkasan si pencopet. Dia ni mesti ada super power boleh pecahkan tingkap kereta macam tu je. Abang, nak sign.

So female drivers kenalah hati-hati lepas ni. Senang-senang tak payah pakai handbag. Kita beli je wallet lelaki confirm setanding kemachoan mereka phewit. Okay mengarut. Tapi itulah kita kena selalu beringat. Lagi-lagi ada barang berharga bersama kita. Oh and yes, bagi sesiapa yang nak pakai jugak handbag dan tak pernah baca tips dari Hanis Zalikha tentang apa yang patut ada dalam handbag wanita, click here.

Thank you for reading. Good day!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...