Tuesday, May 10, 2011

Tak Suka Nama Sendiri

Dulu I tak berapa suka dengan nama sendiri. Dah la tak glamer pastu panjang gila pulak tu. Masa peperiksaan, orang lain dah start jawab soalan I baru terkedek-kedek tulis nama.

Oleh kerana I kuat berangan, I ada buku berangan. Di buku itulah I coretkan angan-angan I. Macam budak kecik tapi memang lah budak kecik waktu tu. Di buku itu ada nama idaman I lah kononnya. Bukan nama tapi nama-nama. Dan juga bukan buku tapi buku-buku berangan. I juga dah dapat nama bakal anak-anak I. Budak pelik -___-''

Tapi sekarang I suka nama I. Asalkan maknanya baik, syukur sekali ya. Nik Nurul Nadiatulakma bt Nek Rahimi. Pergh memang mencabar nak disebut time akad nikah. But hey, practice makes perfect :p

Oh ya, sebutan yang betul untuk Nadiatulakma tu ialah Nadiatul Akma. Walaupun anda tak tanya pun tapi mengada lah orang kat hospital tu nak sabotaj nama I kan. Kuajo.

And disebabkan nama I ada 'nik' orang ingat I orang Kelatan. Maka mulalah mendapat kritikan seperti 'Kelantan tapi tak _____' Anda sambunglah sendiri T____T

Abah memang orang Kelantan tetapi Mak orang Johor. So I mix lah. Hoho perasan. Tetapi I tak pernah menetap di Kelantan sekadar balik raya adalah. Bila I try kecek ex roommate I iaitu seorang pantai timur akan menyuruh I berhenti. Ini adalah kerana I kecek siam bukan kelate maka dia telah offended.



Macam di kutub utara tak? Haruslah tak. I kat Snow Walk, Icity Shah Alam masa ni. Well I kan bakal orang Shah Alam uhuk uhuk kenalah biasakan diri di sana. Buat anda yang teringin nak merasa kesejukan, inilah tempat yang sesuai. Of course artificial snow tak sama dengan buatan Ilahi. Tapi okay lah kan. Masa I pergi ni iaitu last week tengah promotion. Masuk patut rm 25 tapi diskaun sehingga rm 15! Kanak-kanak murah sikit.

Bila dah masuk dalam anda boleh sesuka hati keluar dan masuk balik. Buat macam rumah sendiri. Ada sign tak boleh bawak kamera namun orang kat dalam buat derk je. Dibuka seawal 10 pagi hingga 1 pagi. I pergi pagi hari jumaat pulak tu memang tak ada orang sampai nak main games banyak kali pun segan. Tempat ini juga sesuai kepada aweks nak cuci mata, ramai lelaki muda mengawasi tempat ini. Jangan lupa pakai kasut kalau tak BEKU kaki anda. Sweater disediakan, glove bawak sendiri/beli. Hidung I merah you, pastu I terselsema and guess what? Hingus jadi keras!

Marilah bersama menjana pendapatan negara dengan pegi ke Snow Walk! Destinasi sesuai untuk seisi keluarga!

Thank you for reading! Good Day!

ps: eh nama boleh tukar kan? so kepada yang namanya bermakna tak baik, usah risau. Janganlah salahkan orang yang beri nama kat anda sebab mungkin dia kurang berpengetahuan tentang perihal nama tu. Setiap masalah pasti ada penyelesaiannya.

25 comments:

KAMIHIDUP said...

berpeluh nanti nak akad nikah. heee. :)

adrinaqamarina said...

sama dengan kte pun!

nama je pon dan 23 huruf. tapi saya suka nama sendiri sebab tak ramai ada nama macam ni.

hehe.

Sara Ali said...

sedap la nama awak tu,,
mmg pnjng,,,
tpi ok kan...

hehehe...

wah2...best nyer tmpt mcm tu...
nk g laa....
=)

azalia hjsalleh said...

bangga dgn nama sendiri ;)

btw nice name

bella dela rosa said...

nadiat ulakma.

nadi atu lakma.

fine la tak ajakk

Anonymous said...

ishh...penat nak kena hafal nama tu...satu nafas plak tu! =p

momochan said...

hee~ samelah bila ckp kelantan dgn roomate msti die gelak2 T___T sedih betul.dia kate mcm xkelantan lgsung. "So I mix la" hehhehe

Fana Flora said...

wah~ nak jadi orang shah alam??? pindah rumah je hapee nitti
alololo comelnye nitti dlm icity. (mcm pantun 1 kerat x? hahaha)

shahiryusoff said...

tp kalau sebutan nik jadi nek?haha

Indah Mulya said...

lebih kurang sm pjg la nm kita..nm sy pn ssh nk nyebut..time sk salu org slh eja..sedes btol =[

BLADE EDGE said...

assalamualaikum nadia...

haa tu la bagi nama pjg2 sape suruh? nama saya sepatah jer. tgk la citer p ramlee jadi askar..hahaha

nama pendek2 senang sikit tok kadi nak sebut time akad nikah. patutnya kene consider juga makna nama tu sbb nama tu la kita akan dikenali sampai akhir hayat. time nak baca talkin nnt pun senang. kalo nama pjg2 takut nnt dia nak sebut pun nafas xsampai..semput lg ada..hehehe

hujung minggu ni saya akan ke shah alam..cari la saya, mana tahu kot2 terjumpa di mana2 :-D

reen said...

sedap la nama akak.. (:

Alkisah said...

tak nak peluh time nikah.. nikah je dekat snow walk.. tak gitu cik ni nurul nadiatul akma

Azzam?? said...

Nek Rahimi? gi tukar.. emo abah kamu nanti! =p

NADIA RAHIMI said...

KAMI : Semua orag pun berpeluh kan time akad :)

Adrina: oh ya nama anda sangat unik! I like it :D

Sara: Hee. Yeah mesti pergi! ;)

Azalia: Nama you sedappp jugak! :D

Baby: Hahaha nakal ni hepppp! I did ajak the day after I pergi kan? hoho

NADIA RAHIMI said...

Anonymous: Haha memang kesian bakal suami :/

Momoe: Yay! High five! :)

Pana: Maksud tersirat sebenarnya :p Yela yela cutenya pantun tu :DD

Syahir: Naa. Eee ngade you noks! It shold be pronounce as in 'Nick'. You know, Nick Carter sefufu I tu?

IndahMulya: So what's your full name? Mmg sadis kalau orag salah sebut T____T

NADIA RAHIMI said...

Blade: Waalaikumussalam :) Adnan! kan? hee. Ala cerita pasal talkin wuu takot tapi betul jugak tu. But Im not around Shah Alam this weekends. Hee

Reen: Yeke? huuuu macam tak berapa sedap je

Alkisah: Hahahaha good idea!! :DDD

Azzam: Memang itu ejaan Abah kat ic I. hihihi

black heart inertia said...

not liking ur name in d first place? dlu cik nadia expect name ape? siti? 4 alphabet jek yg bisa buat cik nadia dash menjawab soklan 1-2 minit lebih awal dr yg len?;p nik@wan, this kind of first name defines ur origin regardless the blood mix whatsoever, darah pantai timur lebih dominan dalam menentukan tempat asal anda;p n yeah, perhaps bakal pengantin lelaki akan mintak tok kadi take 5 sbb nak tenangkan diri dr stress nak menyebut name cik nadia yg sophisticated tu^^, cheers!

p/s: hingus keras~?? lari masuk toilet tak afterwards?;p

NADIA RAHIMI said...

no taknak siti :p
yelah yelah I berdarah kelantan memang I tahu tapi I tak dibesarkan dengan bahasa/environment kelantan nak buat macam mana.isk sedih.
hahaha I dont think it is sophisticated sangat sampai lidah boleh twist pun. dia mesti relax aje. berlatih depan I dulu :)

ps: hal-hal pengotor tak boleh cerita di public :D

Jamban Comel said...

huahhahhaha ...;p

Mimi said...

'Kelantan tapi tak "pandai kecek kelate"' ?? hihi..bru taw nadia ni mix kelantan..gadis2 darah kelantan sumenye comey2..x gitu cik nadia? :)

Syafiq Rosli said...

hehe..bertuah tau dapat nama tuh..ada orang dapat nama lagi tak baik..wow cm best je

BLADE EDGE said...

assalamualaikum nadia...

hahaha..bukan adnan la..teka la lg.. but skrg ni saya dah balik tganu kelmarin di s.alam. dah pi kat i-city, mmg best.

happy blogging :-)

regards,
BLADE EDGE

encHIx laNDax said...

Tak pernah jejak lagi ke Snow walk walaupun dah berkali2 pergi I city..huhuhu..

Fatinnadiah said...

sama lah..nama saya pun panjang...sampai lecturer atau cikgu nak nyebut pon x reti...ada sebut FATIMADIAH la. macam2 lah..geram gak la..apa yg susah nyer nk nyebut nama aku..fatin nadiah tu pon x reti nak nyebut.tu belum nama ayh lagi..

entry pergi i-city sy pun ade gak..tp x masuk lama pon sebab x thn sejuk.rs mcm nk terkeluar isi daging dgn tulang..pastu rasa lak mcm gusi berdarah..TT dugaan tol..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...