Thursday, May 12, 2011

Hanya Untuk Yang Berani

Ni nak beritahu kome semacho-macho I ni kan, sebenarnya I ni seorang yang penakut. Senang kata takutlah serba serbi!

Salah satu ialah ketinggian. I dapat rasakan yang I ni gayat orangnya iaitu bahasa saintifiknya Acrophobia. Tengok bawah dari tingkat dua pun dah kecut perut. Motippp? -_____-''

Tetapi I juga seorang yang suka cuba benda baru. Dalam hati dan sanubari ini pernah megimpikan untuk mencuba bungy jump setelah tengok rancangan Fear Factor.

Daaaaannn tadi I telah cuba! Gila ah terer lu der *puji diri sendiri*. Padahal tadi kesian abang-abang bungy yang mesti penat memberi dorongan dan sokongan untuk I lompat tapi tak lompat-lompat jua.

Bayangkan, time I lompat tengah hujan serta kilat sabung menyabung. Ok over. Tak lah menyabung sangat. Ada sedikit guruh/kilat/petir entah I tak tahu nak beza. Mula-mula abang tu kata renyai takpe jangan ada guruh/kilat/petir. Sekali turn I, masa tu lah semua nak keluar.

Seriously I takut gila. Mengigil. I bayangkan macam mana kalau tali tu terputus masa I lompat? Adakah I akan lemas? Pastu macam mana pulak kalau I kena sambar? Wuu negatif semua keluar memang Nadia Jenin. Namun I bersyukur selamat semuanya :DD

See ada sijil! I tak kencing anda pun sebab kan ada nama I yang panjang tuuuuu.

Abang tu kata macam dari tingkat 8 sesuatu bangunan tingginya. Tengok dari atas memang woo takut. Tapi berlagak bila dah turun, 'La, tak tinggi sangat pun' -____-''

Okay if you guys interested, pergilah ke Sunway Lagoon. It is the first ever in Malaysia. The price is rm130/jump. But if you have mykad, the price is even cheaper iaitu rm75/jump. Eh I pelik kenapa sejak dua menjak ni I promote tempat? Oh, menjana pendapatan negara yo! YOU HAVE TO TRY THIS I'm telling you!!!!

So the moral of the story jangan kata hang tak boleh even hang tak try lagi.


Ok bye nak urut kaki sendiri. Kaki I lenguh main all parks. Tu lah akibatnya malas exercise, main sukan sikit dah lenguh-lenguh. Lembik. T____T

Thanks sudi membaca! Bye for now.

Thanks awak, ilyfe :)



ps: I've always thought the spelling's bung'ee' instead of bung'y'. Bahasa Melayu kot. Hihi sebab I buat bungee tak ada garisan merah kerut-kerut di bawahnya tu.

10 comments:

Farhana Jafri said...

waa!! best la dh try! i xprnah lg.. kmpunan wooo.. erk! tgkat 2 dh gayat?? mmng parah~~

jemput singgah ANASAURUS :)

Ayeem Jemain said...

wah sabas!

momochan said...

TEringin nak cuba juga..fuhh mesti kecut perut kan bila tengah melayang ke bawah...hehe

Sara Ali said...

wauuuu....

kira berani jugak laa...

bagus2..

like2...

=)

tahniah,,
cewahh...huhuhu

sarah zulk said...

like!!! =D

BLADE EDGE said...

assalamualaikum nadia...

elok la tu, bina semangat utk nadia lebih berani dan yakin..

happy blogging :-)

regards,
BLADE EDGE

encHIx laNDax said...

serammmm gila men bungge ni! huhu..x bran,x bran!

SRenungan said...

waa..dapat sijil lagi tu..
:)

syasya said...

seronoknye!!! nk try juge!!!!! =)))

mr.panda said...

tahniah!!setahun baru dtg jenguk2 blog...haha..hepi new year

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...