Tuesday, April 19, 2011

Simbol Apa Ini?

Apa yang pertama sekali dalam fikiran anda bila nampak simbol ini? Ha? Ce citer? Oh stop it. Ini bukan ce citer hantu kak limah balik rumah okay -___-''

CE ni selalu I tengok ada kat banyak benda tapi tak terfikir lah pulak nak check apa kejadah ini semua. Tapi tak macam huruf C dan E pun kan. Kalau nak tahu apa CE ni, sila baca paragraph bawah ini sahaja.

CE tu kannn dia kannn singkatan kaannn untuk Conformite Europeene dalam bahasa France yang membawa maksud European Conformity atau apabila di direct translation keakuran Eropah. Bahasa mudah, pengeluar produk menepati keperluan-kepeperluan asas Eropah berkaitan kesihatan, perundangan keselamatan, perlindungan alam sekitar seperti yang tertera dalam peraturan diorang lah macam tu. Tak puas hati gi google sendiri taipkan 'CE Mark' dan terus tekan enter.

Okay nak sambung cerita lain tentang I tengok cerita kat pawagam. Cerita itu bertajuk 'Source Code'. Best la walaupun mula-mula I cam blur dan I pasti anda juga akan blur mula-mula. Cuma cerita tu tak realistic la. I give it 4/5! :)

9 comments:

KAMIHIDUP said...

tak pernah tahu pun maksud CE tu, tq bagitahu. :)

Syafiq Rosli said...

hehe..penah nmpk simbol e tuh..tapi tak ingat kt mn

Asyikin Rahimi said...

ouhh, bru gue paham. CONFORMITE EUROPEENE :)

azo van der vAart said...

thanx 4 d info! ;)

NADIA RAHIMI said...

KAMI: sesama :D

syafiq: it's everywhere! cam koloni xpac celcom

kinn: paham bahasa france ke? bluwekkk :pppp

haikal: welcome! :)

BLADE EDGE said...

salam nadia...

xtau psl simbol tu..

citer 'source code' tu, tgk movie trailer pun nmpk cam best jer..blm berpeluang tgk lg :-)

NADIA RAHIMI said...

waalaikumussalam.
I highly recommended you to watch it lah abang! :)

Sara Ali said...

mmg blurrr pon mula2 bca entry nie,,
huhuhu

NADIA RAHIMI said...

hahahah :DD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...