Wednesday, April 13, 2011

Sehangat Tahi Ayam

Kenapa kebanyakan lelaki masa nak mengorat kemain lagi romantiknya. Bila semakin lama sesuatu perhubungan semakin kurang keromantisan itu. Kenapa? Kenapa? Kenapaaaaa?
Kenapa nadia hang emo tak pasal-pasal. laki hang cam tu ka? -___-''

I sangat terharu tatkala melihat pasangan suami isteri berpimpin tangan lagi-lagi golongan yang agak berusia. I mean old couples. Rasa nak rampas je laki dia sebab kenapa sweet sangat.

I know it is not a big deal for most guys. Macam eleh setakat pegang tangan apalah sangat. Lelaki tak pandai/malas nak tunjuk rasa kasih dan sayangnya terhadap seorang isteri. Tetapi lelaki perlu tahu wanita ada hati kecil yang memerlukan perhatian dari orang yang disayangi. Lebih-lebih lagi saban hari mendengar cerita sana sini tentang kecurangan dan kescandalan rakyat setempat.

Jadi, hargailah pasangan anda. I tahu entry I macam eh apasal tetiba je. Tapi layankan saja.

Okaylah lagu ini boleh anda dedikasi kepada pasangan untuk memujuk mereka. Tapi I tetap tak terpujuk T____T


Thank you for reading. I rasa nak demam. Sobs. Bye for now and have a great day!

19 comments:

M.F.Hakimi said...

bila hubungan dah lama..dugaan dan cabaran pun makin besar..xboleh salahkan laki jugak kalau dyorg da xsemangat..u all girls kena tgk jugak apa yg korg kurang pada mata dy..kan3...:)

KAMIHIDUP said...

nanti dah kahwin hang suruhlah suami hang pimpin tangan hang, kalau die x nak, hang paksa, heeee. :)

black heart inertia said...

women, u guys love consistency dont you? but we have better plan, saving all the sweet2 stuff for special occasion=), sokmo bg jek, nnt korg anggap the special stuff tu just a norm~ T.T

M.F.Hakimi said...

btol tu..stuju

NADIA RAHIMI said...

Hakimi : yeah you got a point there :) yela suami isteri kena saling tolenrasi

KAMI : hahaha memang paksa habis! sian dia. hihi

BHI: a simple 'I love you' will make our day. even everyday. trust me. tak payah tunggu special occasion nak buat gempaq2 semua tu :p perempuan lain laki lain :DD

adrinaqamarina said...

betul cakap awak. a simple i love u pon dah oke.

kalau kat sini, even old couples pon, pimpin tangan lagi, nak lintas jalan. nak naik kereta~

:)

tu la, time nak ngorat kemain~ hahah

Azzam?? said...

penyelesaian... dari awal hubungan takyah bagi panas langsung.. jangan pura2...

wahai kerababat2 kelakianku.. tunjukkan segala kemalasan dan ketidaksenonohan anda dari day 1 ye =D supaya gadis2 anda tidak terkejut atau rasa anda tahi ayam =p

Saed Ramadhan said...

sabo je laa.

NADIA RAHIMI said...

adrina: hey its been a while since you last commented on me! wah yeke. bestnyaaa. nak carik orang sana diorang berbulu plak -____-''

azzam: hahaha. ni mesti tak berapa romantis punya olang :p

saed: baekk tuan!

Azzam?? said...

ye ke tak romantis? anda pasti kah? bukanke kalo dari day one tunjuk segala malas dan tak senonoh... skali buat benda romantic, ianya lebih memberi impact dan memberansangkan kot.. =D

imajin... kawan u yg kamu memang kenal.. perangai x senonoh and all.. tiba2 bleh book candle light for two and holiday gi paris ngan gf dia. compare ngan brader romatik hari bagi bunga(bunga jenis sama plak tu) dan sentiasa berkata2 manis kat gf dia.

mana yang u rasa ada lebih impact?

Asyikin Rahimi said...

laki hang xbuat cek paksa na. pastu hang jgn lupa majuk. kompem die gabra. :DD

Anonymous said...

Assalamualaikum
i came across your blog and interesting post i have to say. Well there is truth in what you have discussed of course. But life is always filled with mystery. And being human means there are ups and downs. If Iman can rise and decrease what more to say love, romance and so on. We must learn to accept that life is never a constant journey there are highs and lows and in facing such we need strong faith in God, in ourselves and in others.... Wallahualam=)

Anonymous said...

Coz laki melayu x romantik..hahahaha.

NADIA RAHIMI said...

azzam: yela yela I tau you nak menang. wek :p yang penting tak menggatal dgn perempuan lain. pantang! hiks

ckinn: it works every time! :D

anonymous 1: thank you for your comment :) yes that is so true. thanks again

anonymous 2: hahaha ada, tapi jarang :D

Ayeem Jemain said...

ayam jugak yang kena. kena kat entry pasal curang plak tu -.-

Azzam?? said...

kemenangan dengan orang beralah tak best.. i call it seri then. haha

NADIA RAHIMI said...

ayeem : you should be proud! haha. tak emphasize curang kat ayam. tapi hangatnya tahimu ayeem :p

azzam: hahaha. so nak fight pasal apa lagi? :)

nelly said...

suka video tu !!

Sara Ali said...

selalunya bila mcm tu,,
mesti nk salahkan perempuan kan?

dah thu sgt dah,,

urm,,,
emo pulak saya baca n3 nie...

sedih betol..

=(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...