Wednesday, March 2, 2011

Pedulik kan mereka itu

Kita tak akan dapat memuaskan hati mana-mana pihak atau sesiapa sahaja. Sebarang teguran dan kritikan yang membina harus kita pandang secara positif untuk menjadikan diri kita lebih baik. Tapi ada sahaja golongan yang suka menjatuhkan orang lain dan yang paling menyedihkan, ia di lakukan di depan orang lain!! *penuh emosi*

Pada entry kali ini, I nak berkongsi rasa. Sebenarnya, I... I ....I .... di lamun cinta! Okay poyo. I nak cakap ni. Eh tulis. Anda baca tau. Hee :p

Kadang kala orang menilai kita secara luaran, apa yang diorang nampak, dan apa yang diorang suka-suka nak rasa. Lagi haru bila orang itu mulutnya tempayan pun kalah. Habis dengan semua orang di canangnya keburukan kita.

Tapi kita tak perlu melatah sebab kita tahu kebenarannya. Kita tahu siapa dari kita. Kita kena punya kekuatan diri sendiri. Sebab benda sebegini memang boleh menjatuhkan semangat kita. Pasti keluarga dan rakan-rakan sentiasa bersama kita.

Yang I paling bengang bila ada yang sanggup mengutuk fizikal seseorang. Sampainya hati mengutuk ciptaanNya. Bagi yang benar-benar merasa rendah diri, bersyukurlah kerana lebih ramai lagi yang kurang bernasib baik. Kalau pun kita kurang dari segi fizikal, biarlah hati kita benar-benar cantik.

Pedulikkan apa orang nak kata. Allah itu kan Maha Adil. Masa yang akan menentukannya. Jadi bersabar ya.

Akhir kata, terima kasih kerana membaca.

Dah lama tak post sekali gambor. Kiki

Bye for now!


ps: yay sabtu ni pergi tengok teater Terima Kasih Chenta. Terima kasih chenta!

13 comments:

conbellydiobeterisme said...

nice eye #erkk tiada kaitan



http://jambancomel.blogspot.com/2011/02/saya-suke-gile-kritik-orang-kisah-pulak.html

mimi said...

mcm biasa..nadia tetap comel..indah ciptaanNya =)

Ayeem Jemain said...

wahh ingatkan dilamun cinta betol2. haha

Mr feckry said...

kalau teater tu syok bagitau tau

KAMIHIDUP said...

sama2 sebab dah baca, hahahaha. jadi diri sendiri adalah yg terbaik. :)

NADIA RAHIMI said...

jamban: haha. ngade lah!

mimi : semua makhlukNya indah bukan? I bet you too :)

ayeem : laa kalau betul apa salahnya kannn :p

NADIA RAHIMI said...

feckry : tapi ahad ni la last pementasannya. cam ne nak tengok? hee

KAMI : hihi. ya betul tu. tapi tiba2 je ni jadi diri sendiri. I kompius. ngee

Nadia said...

Yep betol tu. Sesuka hati je nak kutuk orang. Ingat diri sendiri bagus. I pernah tau. Boyf i punya ex ada twin. Twin dia kutuk i ohh kata gigi i pecah. Padahal gigi i biasa je. Tengok tengok twins tu pakai braces. Gigi sape sebenarnya yg pecah. Seumur hidup i tak pernah pakai braces lagi nak cakap gigi i pecah. Sakit hati betol.

Azzam?? said...

ye laa ye laaa... kitaorang baca laaa ni... =)

Asyikin Rahimi said...

mau nya ikut kamu ke IB dong! x.x

black heart inertia said...

IMO, ade certain bnde yg kite mmg x bole nak handle, let say kelajuan mach 3 sel2 otak ntuk synchronize dengan mate (bapak hyperbolic). kite mmg akan ade tendency ntuk judge someone, but as long as you keep it to yourself, its cool. but once u start to canang the story sana sini, thats crossing the line. but at the end of d day nadia, kite mmg x bole nk tutup mulut sume org, we just can face it and move on. what goes around comes around remember?=)

p/s: enjoy the theater tomorrow^^

Zul Helmi said...

anda sgt comel...keh3

NADIA RAHIMI said...

nadia: ala ala siannye you. dia jealous dgn you tu cantik sgt :)

azzam : finee. takpelah tak ikhlas pun janji you ikut cakap. hee

kin: lambat!! wek

BHI: yes contoh first tu mmg over -___-'' ya true. tapi I tak faham lah KENAPA KENAPA perlu begitu? I ta tergamak kot.

zul: eh biaso sajo :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...