Tuesday, March 22, 2011

Maafkan Aku Kerna Menyakitimu

I telah buat sesuatu di luar jangkaan.  I tak suka orang buat, tapi I buat jugak. Apa nak jadi ni T__T

Tapi seriously I tak sengaja. Waktu tu, kemarahan telah menyelubungi diri ini. Sila lah jangan salahkan I tapi salahkan kemarahan I itu sendiri.

Nak di jadikan cerita, I pergi lah sebuah saloon sebab dah lama sangat tak buat rambut. Pastu I tak nak potong, jadi trim sahaja.

Disebabkan I leka membaca magazine pasal cintan cintun, dah siap baru I tengok cermin. I rasa nak jerit sangat sebab rambut depan I dah di potong sangat pendek!! Dahla pipi I memang tembam jadi makin terserlah ketembaman tu.

Lepas tu I serabut-serabutkan rambut I, tapi dia tak jadi serabut puuuunnnnnn sebab baru lepas treatment. Wuu sedih. I mogok lagi dengan keronyokkan resit. So di sini lah I buat that 'sesuatu' tu.

I baling resit tu kat depan saloon. Maknanya I buang sampah merata-rata! Seriously I tak pernah buat pun. Sebelum nak baling tu I sempat fikir sama ada nak buang ke tak. Tapi fikir balik sebab mestilah nanti ada orang bersihkan, maka I terus baling.

Bila dah masuk kereta I menjerit lagi. Dan baru menyesal buang sampah merata-rata. Maafkan aku bumi kerna menyakitimu. I nak banned lah kedai tu. Boleh tak I cakap nama kedai tu kat sini supaya anda yang baca tak pergi sana? Boleh tak? Boleh tak? Atau pun nanti kita sama sama bakor kedai tu. Kita bakor! Kita bakor! Bakor jiee!!

Sekarang self esteem I dah turun nak salahkan siapa? Tukang potong? Magazine? Article Cintan cintun? Penulis article? Haaa tuding jari kat orang bila sebenarnya salah sendiri sebab kenapa pergi kedai yang tak pernah pergi dan nak sangat trim rambut.

Okaylah nak merajuk balik. Thanks for reading!

Tapi jangan buang sampah merata-rata bila marah tau. Nanti anak-anak kita tak dapat menikmati keindahan alam. Sungai kita tanggungjawab kita.


ps: Jangan harap I nak upload gambor terbaru. Sedihhh. Tu lah pasal I dah lama tak berblog. Kuciwa. Namun I pasrah kerana rambut kan tumbuh semula.

19 comments:

Reece said...

kite bakor je kdai tu!!
sape setuju wat tangan cam sy

SURIA AMANDA said...

ni memang betul2 stress ni..sabar..org marah mmg x sedar setiap tindakan dia..

Mimi said...

nk tgk jgk gmbar baru..boley x..boley x?? :P

Mr feckry said...

katakan selamat tinggal pada rambut lu yang panjang

auji said...

Babe comel gila I dapat bygkan you merajuk kan mengadaaaaaaaaaaaaaaa. oh rindu infrared!

ala tapi i dapat byg kan rambut u cane u tetap gojes!

bella dela rosa said...

ahahah mane mane rambut.jutip la rambut tepotong nanti sambung balek

Azzam?? said...

takziah diucapkan. kependekkan rambut bukan alasan untuk tidak berblog. =)

Naddia said...

oke wat..jd la lili alen kejap. hehe
mekaseh taw listkn belog slebet ai dlm bloglist kamu. syg kamu ketat ketat la camnie!

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum nadia...

haa..ni kes salah potong ker?? :-)

lepas ni jgn boikot or bakar kedai tu..baik botakkan jer kpala tukang gunting tu...kuikuikui...

NADIA RAHIMI said...

reece: eh tangan awk cam mana? nak wat gakkk!! :D

suria: tulah. tapi lebih kepada sedih kot dear sis. wuu

mimi: tak boleh babe. a big fat no!

feckry: takpe, rambut depan je pun. bye2 rambut depan ku T___T

abby: oh gosh I miss you tooo!! *infrared*

NADIA RAHIMI said...

bella syg: sambung guna gam gajah pun tak boleh laaa. wuu

azzam: tapi mood ku telah hilang kerana rambut ini T____T

naddia: no big deal. aaa lily alen tak tembam lah babe

blade: waalaikumusalam. aah. tapi tu lagi kejam la bang. hahaha

black heart inertia said...

ahahahahahah~ perghh berat kes nih. nk xnk kne tggu panjang balik;p junior stylist ke yg gunting? maybe die tgk rmbut nadia cm bole dijadikan specimen ntuk mencuba fesyen baru^^ hehehehe. hey, i double dare you to post ur latest pic on ur next entry;p (dengan syarat next entry is in 3 days;p) this is gonna be fun.

NADIA RAHIMI said...

naaa it is not fun!!!! I look ugly. abu bakar ella lagi comel tau!

btw dia tak junior pun. wuu double sedih lah gini

conbellydiobeterisme said...

niceess

NADIA RAHIMI said...

nooooooooooooo tak nice langsung

conbellydiobeterisme said...

tapi masih ade rambut kire ok la ,klau xde? haha

NADIA RAHIMI said...

taknak bayang. dan taknak potong rambut biar panjang macam keretapi!

K said...

myb hikmah kejadian tu, dh sampai masa awk pakai tudung mcm tunang awk bella tu kot.. hehehe ;p

jgn maraa naa cik nadia.. but i'll bet awak akan sama atau lg cun dari cik bella bila bertudung :)

take care.. yg putus akan tumbuh berganti, insyaAllah.. so jgn bakar kedai tu, sbb dia x leh tumbuh balik ;p

fendy said...

xpe nadia.. muka u nmpak tembam ke,bulat ke... i tetap like kat u... ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...