Monday, March 14, 2011

Kelam kabut membawa padah!

I telah menonton Hikayat Merong Mahawangsa. Maka di sebabkan tak berapa ingat sejarah dolu-dolu, barulah I kenal siapa gerangan si Merong ni. It is a good epic movie. Tak rugi tengok dan tak ada lah rasa nak mintak yusry bayar balik duit tiket. And I don't even mind to watch it again. Jom?? I suka ayat yang Merong cakap selalu "sampai masa tibanya waktu, redup hati kaum berdua, bila dua jasad menjadi satu, hidup mati jadi bersama"

Lepas tengok movie I ke toilet. Entah macam mana I boleh masuk ke toilet lelaki. Serious I tak sengaja. Betul lah. Apa ni tak percaya. Mungkin I terasa diri I ni Merong agaknya. Merong takpe jangan mereng. Tapi I bersyukur kerana toilet kat The Gardens semua ada pintu. Yang I sempat nampak seorang lelaki sedang memilih tandas mana nak masuk. Cuba bayangkan kalau keadaan tandas itu seperti tipikal tandas lelaki dan suasana sesak di situ .............................................. okay jangan bayang dah. 

Ini bukan lah kejadian yang pertama. Nak kata rabun, memang rabun tapi I pakai contact lense. Kali pertama  kejadian seperti ini berlaku, ada makcik jaga toilet dia jerit 'dik oi, nak pergi mana tu'.

Pernah juga di pusat karaoke I keluar sebentar dari bilik untuk jawab call. Bila nak masuk bilik I bukak pintu luas-luas. I nampak ada dua orang lelaki pegang microphone dan muka mereka terkejut yang amat. Mata terbeliak dan ternganga. Kelako muka mereka. Kikiki. Erm tapi entah-entah muka I juga kelako sebegitu. Sebab I pun turut sama terkejut. I salah bilik daaa -___-''

Adakah I gelojoh? Adakah I clumsy? oh tidak. I cuma over-confident. Hihi. So, moral of the story is berhati-hati. Ok bye! Thanks for reading and good day!


ps: adik I (awek) baru buat blog. ni ha click kat nama dia Asyikin kalau nak bagi kata-kata motivasi dan semangat juga sokongan kat dia.

11 comments:

Ayeem Jemain said...

haha salah toilet plak. naseb baik rupa u cam laki sikit. fuuhhh takde la malu sgt. *hahaha. rasa nk tampor i tak?*

Mr feckry said...

ramai kate merong mahawangsa best

NADIA RAHIMI said...

ayeem: I memang lelaki! eee menci lah you pecahkan rahsia I. menci menci menci *tumbuk2 dada ayeem* (oh pada siapa yang baca, I perempuan lah ini hanya gurauan)

feckry: it is. g lah tengok. sokong industri perfileman Malaysia

K said...

awat laa hang ni kelakaq sgt la cik nadia.. tapi comel.. rasa cam nk cubit2 pipi hangpa.. ;p

awak ni patut masuk raja lawak laa.. oppss.. permaisuri/putri lawaks..

anywy, reading your blog (when i hv time) alwys make me smile.. kalu ada cabaran dlm tugasan pn, trus hepi.. for dat, i thank you =)

tkcre cik adik.. salam wrb.

Syafiq Rosli said...

kata-kata dia tuh memang terbaik lah..bleh wat satu motivasi kepada kte..

Mimi said...

hihi..nk kate rabun, da pkai lens ye..cne lak ley trsasul masuk toilet laki tu..:P

NADIA RAHIMI said...

mr K: oh my Im so pleased to hear that! I biasa sahaja. but thank you so much for reading :D you too take care!

syafiq: yeke yeke? hihi

mimi: tak tahu lah awak. buat malu je. ngee :)

KAMIHIDUP said...

salah naik kete paling kelakar, haaa. :)

NADIA RAHIMI said...

betul. pernah baca pengalaman orang lain tapi I hampir je belum masuk lagi. hihi

BLADE EDGE said...

salam nadia...

kene relax, jgn rushing..tgk la dulu mana nak pegi tu lain kali ok?

NADIA RAHIMI said...

hihi. okay brother! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...