Tuesday, March 8, 2011

bekas kekasih

entry kali ni tak berapa nak ilmiah sangat. hanyalah isi hati seorang gadis di kala bulan mengambang. tapi pernah lah pulak berlmiah kan.

adakah ia satu perasan normal untuk merasa cemburu terhadap bekas kekasih kepada orang yang kita suka? meski tak pernah bersua muka. sua apa-apa pun tak pernah?

lepas tu kan sibuk nak tahu nama dia, duduk mana, muka dia macam mana, baik ke idok. kalau boleh nak google atau upah spy carik pasal dia. oh by the way, ye, I lah Nadia Rahimi bekas kekasih dot dot dot yang you nak tahu sangat tu (khas untuk awek dot dot dot). I dah tak ada perasaan langusung lah kat dia! *emo tetiba*

mungkin inilah yang di namakan terancam dan tercabar. ewah. sepatutnya perlulah percaya kepada si dia. kepercayaan tu adalah salah satu elemen yang penting dalam sesuatu perhubungan. tapi bagaimana kalau kepercayaan itu di khianati? pastinya hancur luluh lebur hati ku ini.

entahlah. perasaan sangsi ni berleluasa dalam diri. paranoid sikit. banyak sikit. takut kita tak memberikan yang terbaik untuknya.

maaflah. perempuan dalam sebulan akan seminggu berperangai pelik dan memang banyak pikiornya. lagi-lagi ulang tahun bakal menjelma. ok bye for now! good day!

ps: bekas kekasih si dia, I hate you. (kesian dia tak pasal-pasal -___-'')

20 comments:

Asyikin Rahimi said...

emo emo! kakak ku tgh emo. hahaha

conbellydiobeterisme said...

love this entry haha ,*takde kaitan

bella dela rosa said...

i knowwwwwwwwwwwwww

Marya Hana . said...

ini normal.. ~
i pon salu mcm tu, nak tahu je sape yg penah couple dengan si dia yg kita suke tu ;)

ape2 pon, si dia dah pilih u.
so jangan rasa tercabar. kan...

hannie hans said...

nadia..samalah kita nadia..i pun rasa nak pasang spy nak tau bks kekasih i punya kekasih skrg tapi..huhuhu..dah jadi isteri dia dah...tu dok meroyan sampai skrg tak pulih2..benci gak pada isteri bekas kekasih..tak pasal pasal pun kena gak..wat ever..benci benci benci...

hannie hans said...
This comment has been removed by the author.
KAMIHIDUP said...

kimsalam bella, nadia jugak, heeee. :)

nub said...

chill2..selamat hari wanita.. hehe

Mr feckry said...

kengkadang kite je yang imajin lebih22

BLADE EDGE said...

salam nadia...

biasa jugak dgr citer gini. biasa la tu kalo cemburu. normal la tu...

saya penah dgr citer, kalo sorg pmpuan putus dgn kekasihnya dan esok2 si lelaki jadi lebih berjaya, dia akan jadi lg cemburu n tertekan. dia akan lg kecewa kerana rasa terlepas apa yg dia dah dpt dulu. biasanya ada yg jadi mcm nk ambik balik kekasih tu, tp xdpt buat apa2..x blh ambik dan xblh nk patah balik. lg la pedih, menyesal n terkilan. ruginya terlepas benda baik! ada yg penah sampai menangis kerana hal mcm tu..

mungkin jugak krn pmpuan ni xlbh lari drp fitrahnya sndri yg xpikir panjang. nafsunya 9, akalnya 1..maybe mempengaruhi jugak.

kalo yg masa 'seminggu' tu, lg la memburukkan keadaan. masa dgn ex dulu, saya dpt la tgk perangainya yg kdg2 pelik sikit bila time tu :-D

kalo rasa tercabar dgn ex pd org yg kita suka tu, buat la yg terbaik dlm study or kerjaya. jadikan rasa tercabar tu sbg galakan utk push diri jadi lebih berjaya drp dia. esok2 bila dah berjaya, biar dia tgk siapa awak. masa tu baru la puas hati dpt tgk dia menyesal xsudah...hehehehehehe..

Ayeem Jemain said...

errrr taktau nak komen apa. sbb i jarang2 sgt bercinta -.-

NADIA RAHIMI said...

ckin: haha. you pun sama jeeee :p

jamban: ngadanyaaa!

bella: I know you know :D

marya: eh dia dah pilih I ke? tak tahu pun. hihi

hannie: masuk dear. wow. kuatkan semangat ye. hee jom sama-sama membenci. padahal ada gak orang yang benci kita ni nanti.

NADIA RAHIMI said...

KAMI : okay nanti I sampaikan

nub: hihi. terima kasih? :)

feckry: hmmmm betul jugak tu kann

blade: hee yang pasal menyesal tu padan muka sebenarnya. siapa suruh tinggal. hihi. tapi ada hikmah pulak kat laki tu, kalau tak di tinggalkan mungkin tidak lah seberjaya itu. anyway, thanks atas nasihat. bbaiklah, dengan ini, kenalah memperbaiki diri untuk jadi lebih baik dan berjaya :D

ayeem: you jarang bercinta? patutlah gatai. haha

black heart inertia said...

some people live in a high state of paranoia and insecurity.. makan diri gak sometimes perasaan cmni, especially klu dpt taw kekasih baru si dia bapak osem~!! ahahahah=D xyah nk selak2 sgt page belakang, just be happy you got to be in d book now^^,

Azzam?? said...

penyelesaian mudah, berhenti compare. =)

NADIA RAHIMI said...

BHI: huu okay. tapi tapi tapiiii...

azzam: easier said than done :(

Azzam?? said...

sebagaimana u boleh tunnel vision sampai masuk toilet lelaki.. tunnel vision lah in terms of relationship jgak.

black heart inertia said...

tapi pe~? hehe, nak kenal gak previous2 character ek?;p

NADIA RAHIMI said...

azzam: aaaaaaa mana sama. I tak sengaja pasal masuk toilet lelaki tu

BHI: you read my mind. takotnyieee! hihi

eryna_lovesabre@yahoo.com said...

he he bnyk2 entri terpaut kt sini lebih skit,,,
ada org duk google pasal nadia ke?bakal si dia nyer awek???benda normalkan..nadia penah wat cmtu x?tnya jek xda xpe..yg da lps2 la kan nadia..btul tu nadia ckp..if masing2 ada pasangan masing2..percaya jelah kt bf/gf tu..xpyh nak cr pasal kisah silam diorg coz kdg2 buat kita tercabar ...kan kan kan..rasanya nadia pun dah ada dunia nadia,dan dia juga..buat yg terbaik supaya pisang x berbuah 2 kali..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...