Thursday, February 17, 2011

Kenangan Bersamanya

I sangat sangat sangat suka The Rock. Tapi masa kecik dulu la. Sampai I belajar macam mana nak angkat kening sebelah tu. Gigih tu praktis depan cermin. Dan akhirnya, setiap usaha pasti berbaloi. Well well *angkat bahu dan kening*

yang I perasan, muka the Rock ni ada iras-iras Abah. I pernah baca bahawa perempuan ni akan cenderung menyukai lelaki yang sedikit sebanyak macam ayahnya atau saudara lelaki terdekatnya yang muhrim. I rasa anda mesti pernah dengar jugak kan? Kan? Kan? (pleaseee angguk)

Bapak

The Rock yang muka macam Abah

Berbalik pada The Rock, secara automatik bila dah suka The Rock maka mestilah I tengok wrestling. Tak pernah miss walau sekali. Walaupun tahu memang lakonan semata tetapi kalau kat television, anda tengok cerita semua pun lakonan semata mata bukan. Lagi-lagi sisters pun turut mencintai bidang sukan extreme ini. Abah pulak selalu sangat suruh kami tidur awal, kalau tak mesti kena marah. Tak berani pula kami nak jawab 'Lek lu' walaupun jam baru pukul 10 malam.

Kami yang patuh dan hampa akan terus beredar dari kaca television lalu ke bilik. Namun dalam perjalanan ke bilik terlintas di fikiran ada television di bilik Abah dan Mak. Apa lagi kami tersinggah lah ke sana. Yang bestnya rumah lama ada dua pintu yang tembus bilik Mak Abah yang mana satu pintu utama, satu lagi pintu bathroom yang ada dua pintu. Er faham tak? Pintu bathroom tu ada dua, satu ke bilik dan satu lagi ke luar. Anyway, kami pun atur strategy bagaimana untuk tidak tertangkap melakukan kesalahan ini. Kami bergilir-gilir melakukan tugas masing-masing. Seorang tunggu di muka pintu bilik dan tangan di suis kipas, seorang lagi bersedia menekan button off remote control dan seorang lagi pula akan bersedia untuk buka pintu bathroom. Jika sebarang tapak kaki kedengaran, yang kat pintu tu lah lari dulu maka kesemua pun lari. Punyalah nak tengok wrestling sangat kan T___T

Sejak The Rock undur diri, sejak itu I pun tak tengok wrestling dah. The Rock pun khabarnya nak muncul balik ke arena gusti. Tak tahu lah sama ada I nak tengok balik ke tak. Sebab minat dah tak berapa lah. Sekadar tengok segala movie yang dia berlakon dan baca pasal perkembangan dia. Tu je. Tapi kan, ketiak dia licin kan.

Okaylah, terima kasih sudi membaca. If yaa smeeeeeeeellllll, itu bau you sendirilah! -__-''

ps : Cari suami muka stok-stok The Rock. hihi

17 comments:

adrinaqamarina said...

the rock, even dye nampak ganas tapi dye penyayang sebenarnye,, haha~ *cam kamceng :P

suke citer yang dye belakon tu, yang dye ada anak tu

sarah zulk said...

hahaha.. klaka nik.. tapi mmg licinnn ketiak dia.. haha..

shahiryusoff said...

hensemnye the rock ko nadia oi..hahaha

Anonymous said...

Jatuh hati kat kamo setelah baca post nie...
I love You!!!!

Errr. single lagi ek?

mimi@_@ said...

ktiak licin xley belah....ekekeke

NADIA RAHIMI said...

adrina: haha. cerita The Game Plan ek. I suka Tooth Fairy sebab dia pakai baju ballet. aww cekci :p

sarah : kan. dia pun boleh jadi model iklan deodorant.

shahir : hahahahahahaha. wek. hanya mpp sesi 09/10 je tahu :p

Azzam?? said...

the rock? i lebih suka the undertaker okay.. sebab kawan2 selalu cakap i ada iras2 dia. (tatau nak accept as a compliment ke tak) =D

NADIA RAHIMI said...

anonymous: ada pulok macam tu kannn

mimi: boleh je belah. hiks

azzam: haha. nice. ada la iras. tang rambut you paling iras. hee

Melati said...

yea, setuju sebab I cenderung mencari lelaki yang macam Abah I. tapi sedih tak dapat2 lagi... uuwaaaaa ;'((


Entry yeayy!,.Maybe u tak ♥ i

NADIA RAHIMI said...

alaa yeke. takpe jangan putus asa okay! :D

BLADE EDGE said...

salam nadia...

susah btul nk cari muka mcm tu...alaa...yg dah sedia ada pun ok what.. :-)

p/s: bersyukur dgn apa yg ada.

Amira Naddia said...

tolong la..tolong la kim slm kat abah
nk sign..

nway..dolan2 sekoh belog jowo!

Ayeem Jemain said...

wrestling dulu best sbb its a trend time tu. pegi skola je, cite ngan member2. haha. tp mmg semenjak zaman austin n the rock tamat, dah tak tgk dah. tp even dorg kembali pon, dah takmo tgk. sbb dah taktau nak borak ngan sape. org tua suka tgk gusti, sbb ramai geng2 dia tgk gusti :D

Azzam?? said...

ehhh ehhhh... jap... gambar the rock awak yg kedua tu... dia pakai skarf kaler pink??? -_-

tak sesswaii babe! =p

NADIA RAHIMI said...

blade: ala abang. I bergurau sahaja. yang penting, hati mau itu bersih jugak :D

naddia: ha abah dah sign ni. bg no fax you. hee. okay I will. hidup wong jowo! :)

ayeem: haah betul jugak. tapi nanti you pun bakal tua. agak2 layan tak gusti nanti?

azzam: aaaaaa seswai jela. I yang paksa dia pakai bagi sedondon :p

Azzam?? said...

I yang paksa dia pakai bagi sedondon <---- explains everything =)

KAMIHIDUP said...

the rock dah masuk wrestling balik, woot woot!!!:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...