Monday, February 21, 2011

Gila Glamer?

bahang pilihan raya kampus kian terasa *kipas kipas guna tangan* eh tersilap istilah bahasa. ia sepatutnya di panggil pemilihan calon pelajar. oh memanglah. sebab hari ni kan. hee. maka teringat pulak saat-saat I masuk bertanding suatu ketika dahulu iaitu tahun lepas dan tahun sebelum tahun lepas.

di sebabkan I ni lembik dan tak ada bakat bersukan, I cuba mencari kualiti yang ada dalam diri yang serba kekurangan ini. ternyata I memang meminati bidang-bidang kemasyarakat dan kepimpinan.

tetapi kecewa jugak bila ada yang beranggapan I ni gila glamer. hello, hello, helloooooo. kalau I gila glamer baik I masuk audition akademi fantasia ke, mentor ke, gadis melayu-jowo ke, pendek kata semua realiti program lah I masuk walaupun tak ada bakat.

kalau terel cari lah mana I :p

pun begitu, kadang-kadang kita tak perlu lah nak hirau apa orang nak cakap kan. janji niat kita tu betul.

anyway, nak jadi pemimpin ni sukar. dalam agama, bila orang dah undi kita ia dah di kira amanah. jadi kepada sesiapa yang menang nanti, pikul lah tanggungjawab itu sebaiknya okay. jangan sibuk nak berpolitik sangat. awak tu belajar pun tak habis. selesaikan kebajikan pelajar dulu.

oh ya, jangan lupa mengundi bagi yang layak! tak kesah lah kat universiti ke, merlimau ke. I pernah buat seorang student mengundi setelah dia tidak pernah mengundi selama 3 tahun walaupun terlebih layak. hihi.

thank you for reading! good day.


ps: kelako tengok gelagat manusia yang masuk audition. geram pun ada. habis interview mak bapak segala, sekali keluaq suara. aiyoyo. lelaki pun boleh menangis. hoi hoi jadi jantan sikit wak.

14 comments:

azo van der vAart said...

tggjawab = amanah...

insya'Allah,if niat kte btl, org lain akan nmpk kebaikkan kita,tanpa kita sedari.

gud luck ;)

Ayeem Jemain said...

wahh tau la nak jadi PM haha. ni kalau kawen nanti, mesti jadi queen control ni. haha. a'ah, klako tgk audition mentor. best gak tgk gelagat manusia yg bermacam ni ;D

Mr feckry said...

gelagat manusia

Amira Naddia said...

jum masok program gadis jowo!

NADIA RAHIMI said...

azo: betul. awalnya good luck. lambat lagi nak bertanding adun kajang. hihi

ayeem: alamak. cakap dalam hati je boleh tak. habislah turun saham I. isk T__T

feckry : hihi. which makes life just amazing:D

naddia: ala nanti mesti kalah dengan you!

nn said...

goodluck! :)

Shahiela C said...

Saya pengikut setia kak Nadia. Masuk politik ke, masuk program realiti ke, saya vote. *kipas awal-awal*

NADIA RAHIMI said...

nn: good luck untuk adun kajang kan? hee

scha: wah wah. abis rambut akak berterbangan kena kipas. hihi

Anonymous said...

yg comel2 tu nadia la kn..hehe..

Azzam?? said...

pengundi nya memang layak.. tapi calon2 nak diundi tu layak ke? =D

NADIA RAHIMI said...

anonymous: tak comel lah. biasa sajorh :)

azzam: alamak. panas panas. hihi

BLADE EDGE said...

salam nadia...

kalo dah layak tu, undi jer la..yg penting pilih calon yg layak untuk mentadbir sesebuah organisasi tu..xkisah la dlm hal2 politik atau kat universiti skali pun..

kalo yg dipilih tu calon xberkaliber, akan huru-hara la jadinya...

shima azmi said...

haha..siapa penyokong kuat u dlu klau bkn rumet t'cnta u nie kn??tnpa i, u akn brase sepi aje kt blik..(eh..motif??haha) ..btw, my new rumet a.k.a wawa menang..but dy mewakili fakulti..dis year mmg la 't'sgt best'..sbb i xknal spe2 langsung ok..so its like a game show..men klik2..actually hate it so much cuz takut t'salah plih..uh.. ~_~

NADIA RAHIMI said...

blade: betul tu :)

shima: oh yeke. tahniah kat dia. ala awk dah final pun. but good for you turun jugak mengundi :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...