Monday, January 3, 2011

Tentang SESEORANG

entry ni I nak cerita pasal I. I lah seseorang itu. kiki. so today I went to my internship at MPOB, Bandar Baru Bangi for the very first time. MPOB tu stands for Malaysian Palm Oil Board. I kan ambil sains pertanian kt UPM nuu. 'kan' macam bajet anda tahu je.

muka hari pertama. nanti kita compare last day pasti jauh berbeza

biasanya hari pertama semua orang akan nervous. begitu juga dengan I. sebab I ni nervous sangat, pagi sebelum nak pergi tu lah baru sibuk nak seterika baju kerja dan cari kasut bertutup. perangai kan. dah lah memang tak banyak kasut bertutup, yang ada pun dah berhabuk dan kasut bertutup tumit tinggi. jadi kasut 3 inchi setengah lah tu lah menjadi pilihan hati T__T

jadi sewaktu pendaftaran pagi tadi memang lah I yang paling tinggi di antara pelatih lain disebabkan kasut durjana itu. rasa over pun ada. MPOB tu luas dan ditakdirkan office I yang paling jauh dan paling tinggi di atas bukit. boleh tak bayangkan ada aweks tergedik-gedik pakai kasut tinggi berjalan ke sana ke mari? -___-''

sekarang kaki I lenguh-lenguh dan melecet. nasib tak melecet teruk. urutkan? tapi jangan salahkan kasut tinggi I pulak. orang lain pun melecet jugak tanpa kasut tinggi. nampak sangat budak baru terpaksa jalan jauh sebab sesat tak jumpa department masing-masing yang padahal dekat sahaja.

okaylah. I nak pergi kiwi kasut yang berhabuk tu sampai ada effect cermin. hari ini adalah pengajaran! chewah. eh kalau I jarang update paham-paham lah ye? kalau selalu update pun paham-paham jugak kerana I nak jadi orang bekerja yang tetap cergas di malam hari! hep hep please don't get me wrong ey?

take care semua! bye for now.


ps: I sempat TERtidur 40 mins masa kat office. hihi. em tiba-tiba rasa nak belajar semula. rindu suasana dan persekitaran dia. tapi sebab kena kumpul duit untuk kahwin, kena gagahkan diri jua! kahkah

18 comments:

adrinaqamarina said...

salu abah yang kiwikan kasut rina! hehe.

abah kilatkan memang cam cermin tau.

babe, u dah la tinggi dah kan? pakai 3inch ag la tinggi~

selamat menempuh hari esok dan seterusnya~

bb said...

cool !

Ayeem Jemain said...

memang zaman belaja way better daripada keje. -.-

conbellydiobeterisme said...

pkai selipar lagi selesa ,kalau la dibenarkan ek

amier azrul said...

jom la blaja smule.
kt upm.
ngehngeh

Azzam?? said...

selamat maju jaya ngan internship kamu tu! =)

black heart inertia said...

eyp congratz dpt MPOB, its a good place to learn. opis paling jauh kat atas bukit? Engineering & Processing division ek?

Asan Taring said...

haha, bangi. dekat jela camtu. good luck!

NADIA RAHIMI said...

adrina: wahh anak manja ni :p
thank you dear!

bb : maybe :)

ayeem : kerja buat banner blog eh? ;)

conbelly: tujuan keselamatan jugak kot. ehe

NADIA RAHIMI said...

amier: nanti lah. kalau ada rezeki & rajin sambung master pulak :)

azzam : telima kasih! :D

BHI : eh bukan. IREC= integration research & extension division. tau?

asan : aah dekat aje. thank you!

BLADE EDGE said...

salam nadia...

hohohoo...baru tahu..bukan tinggi sgt pun rupanya :-DDDDDDD

agak2nya, awak n saya sape lg tinggi? :-)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

time study tak perlu pk pasal hal lain. kan best camtu..

TunTeja said...

heheheh..mesti comel je mendaki2 siap heels tu!!! hahahaha.

good luck :)

NADIA RAHIMI said...

blade : haha kena ukur lah :p

oshinz: kannn. pk pasal nak makan apa je. hihi

tunteja : aiyo tak comel langsung yang. thanks! :D

sam said...

hai nadia, sy tghm mencari tempat praktikal gak..sy ambik chemical engineering kat upm jugak..boleh x kamu bg email HR MPOB untuk apply internship?? please

ana said...

hi, boleh tau cmmana nk apply internship kt mpob?via on9 ke? thank you =)

far away said...

salam nadia.
hi just nk tanya cmmane u apply internship kat mpob?via on9 ke?
thank you

intannurafira said...

Salam Nadia Rahimi, may I know your email address. I have a few questions regarding your internship:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...