Wednesday, January 12, 2011

Penantian Yang Berakhir

Setelah dua tahun memendam perasaan, akhirnya penantian itu telah berakhir hari ini. bersyukur ke hadrat Ilahi dengan limpah kurniaNya, dapat lah I sedikit sebanyak berasa riak dan takbur kerana tempoh lesen 'P' telah tamat! yay! Alhamdulillah rekod bersih sepanjang dua tahun. kecuali terlangar tiang dan tercium sebuah kereta seperti dalam entri ini.

Selepas ini tidaklah I menjadi tidak sedar diri lagi apabila mengeluarkan kata-kata yang berbunyi seperti, 'patutlah lembap, P rupanya'. Dan juga tiada lah gelaran Pengecut, Perlahan, Penyirap darah, Pelesit, Pretty eh eh yang last tu bukan. Malah setelah menjadi pemandu competent pastilah I lebih macho dan tentunya gelaran Cemerlang atau Celaka akan di beri pemandu lain berdasarkan cara pemanduan I.

Namun di sebalik rasa suka, ada juga perasaan duka untuk membuka sticker P 15 x 15cm ukuran JPJ itu. masakan tidak, selama ini banyak juga kereta yang memberi penghormatan dengan memberi laluan terlebih dahulu atau memberi muka 'sayu' tatkala mengover take kereta P. so I perlu bukak ke tak eh?

Ha untuk para wanita yang takut sangat nak memandu, ada satu tips untuk anda iaitu anda perlulah Berani. Keberanian itu amatlah penting namun jangan bawak kereta sampai berani mati. sebab terdapat dua kategori untuk wanita yang membawa kereta yang tidak patut anda contohi iaitu wanita yang terlalu takut dan kategori wanita yang terlalu berani. lelaki pula kategori paling lazim di jumpai ialah poyo. sebab dia rasa dia terror padahal dia terrorist di jalan-jalan raya -___-''

Sebelum memandu jangan lupa baca doa ini ya :)
Okay thank you for reading. Bye for now!


ps: berdoalah agar anda tak jumpa I di jalan raya. orang lain tension kalau traffic jam, tapi I? takpelah. tak nak cerita. marilah sokong kempen radio fly.fm, "don't swear, it ain't cool" :)

21 comments:

Ayeem Jemain said...

haha dia kalau jam bergambor lah! ;D kadang2 makan dalam kete kan? nasi lemak, bbq siap haha

mr.panda said...

saya ada 6 bulan lg utk cabut P...=,=

ijatnuar87 said...

selamat memandu dengan selamat...

yatee 'yosh' yakuza said...

amboi tahniahnye!! :D

adrinaqamarina said...

time traffic jam, capt3 pict dulu kan? ye tak? :P

finally, u dah dapat lesen. haha, kte je takde ag :(

Encik Tikus said...

nak hot.fm taknaak fly.fm.. keh keh ;p

asybedazzle said...

haha okay. tahniah. :D
org baru nk amek L.
gaha.

amalmeor said...

Congrats my dear!
Lepas ni no more P lah ye =)

NADIA RAHIMI said...

ayeem: eh mana tau? kantoi sekodeng ! :p

mr panda : selamat menanti! :)

ijat : ok I will. you too!

yatee: mekasih kamu! :D

NADIA RAHIMI said...

adrina: eh kita dah traumalah wak :p ala takp, dah abis belajar, amik lesen. dr g kelas memadu you alls. wah gituu

en tikus : bluweeekkk! fly fm ada nadia!

asybedazzle: hihi. good luck 'orang'! :D

amal : thank you yang! macho oh tak ada P dah! ;)

auji said...

u memag cacat babe. hii

Azzam?? said...

anda boleh ucapkan selamat tinggal kepada "ohh.. lesen P rupanya" dan katakan hello kepada "patut laa.. ladies driver"
=p

hamzah ian said...

hidup kena ada cabaran

cabut je.. haha

areripe said...

Tahniah kerana anda sudah memasuki dunia kami.
ngeee!

NADIA RAHIMI said...

abby : jangkit you lah ni yanggg :p

azzam :I dapat hidu bau unsur-unsur sarcastic di situ.

hamzah : 'praaaakkk' *bunyi cabut*
hoyeahhhh~~

areripe : terima kasih sebab welcome pendatang baru :D

y2j said...

BRAVO cik nadiah.. =)

NADIA RAHIMI said...

hee thanks!

shima azmi said...

ok..fine..i ngaku i jealous ok..i msh lme lg memegang tittle 'P' 2..2012 br abis..woo..lmenye lg..bgus ar dh competence, i nk u bwk i g Kl..haha..demand k..i akn ikut nsihat u..jd BERANI..berani2 i, i dh bwk kete sesat tah ke mne, merasai kejadian yg..ish..xleh cte dlm nie..nnti i cte..hope u hv a safe journey wherever u go.. =)

NADIA RAHIMI said...

ye I tahu kes you sesat tu. wek. guna GPS memangla sesat. sebab Guna Pun Sasat.
thanks sayang. to you too :)

BLADE EDGE said...

salam nadia...

dah lesen besar yer? xper, bawa elok2... :-)

NADIA RAHIMI said...

haah. hihi. terima kasih abang! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...