Monday, January 10, 2011

Cinta baru

agaknya berapa lama masa yang anda perlukan untuk kembali bercinta setelah cinta yang lalu putus di tengah jalan? tiga tahun? tiga bulan? tiga minggu? tiga hari? tiga jam? tiga minit? tiga saat? motif tiga? sebab I lahir bulan tiga. okay tak ada kena mengena.

sesetengah orang cepat gilerrrr kot move on. move on disebabkan ada kekasih baru. namun hatinya tetap pada yang satu, masih belum move on. ecewah. tapi tak baik lah buat macam ni, ini dipanggil rebound relationship. cuba bayangkan orang lain gunakan anda untuk melupakan sang mantannya. suka? suka? tak kan. mestilah tak. kerana anda akan merasa sedih, pilu, kuciwa, hampa.

jadi kalau anda rasa ingin memulakan perhubungan yang baru pastikan anda betul-betul telah bersedia. start fresh. sebab kalau tak kita akan ter'compare' kekasih baru dengan yang lama. jadi sila lupakan si dia yang telah melukakan hati anda dan hampuskan ingatan tentang segala kenangan bersamanya! *over*

sebenarnya I dengar dari fly.fm pasal tajuk ni. kebanyakan lelaki yang respond akan cakap tempoh masa bercinta semula adalah secepat mungkin. eleh korang poyo je. mulut cakap lain, hati lain. kalau putus cinta dok teriak dalam bilik mandi sambil mandi selama setahun supaya orang tak perasan. cover machoooo konon tak heran langsung dengan minah tu. tapi takpe, I like. sebab itu telah menunjukkan ciri-ciri kegagahan!

tapi sesungguhnya tiada cinta yang lebih agung selain cinta kepada ALLAH.

thank you for reading. bye for now!

ps:
1. tahu tak dah berapa hari I punch card warna merah T__T waktu balik pun. rupanya memang dakwat tu warna merah da. cuak ajee~

2. I think I'm falling for my one and only pillow. hee :)

23 comments:

conbellydiobeterisme said...

haha biasa la ego laki en ,tapi laki ni jenis kalau pompuan buat hal ,or wat sakit hati en ,susah sket nak trima balik ..

Encik Tikus said...

ecece sape tue nadia ?

black heart inertia said...

i think the question how long depends on how sadistic your love life ends, hoh0~ let say if a couple breaks up cz they find themselves not suit for each other n break dengan aman, well the guy might only take a click of a mouse button to a social networking site tp be back on the prowl~ haha!! (x apply ntuk sume lelaki) n the gurl, if she's hot, just a change of fb status.. bammm!! beriban2 la komen "awk okey ke?" "what happened??" lol. kejap jek da back on the market dgn bantuan lelaki2 concern. but IMO, i would say sometimes rebound do work, walaupon die cm agak keji sket but hey~ if both party aware of the situation n willing to risk it, why not? =)

p/s: secepat mungkin?? most of them ckp klu pas breakup tros cr baru ke? lol

bella dela rosa said...

takpayah nak dall sesape daaa ye

bella dela rosa said...

fall

NADIA RAHIMI said...

conbelly: yela. sebab ego tu tinggi mengunung kan? :p

en tikus: siapa tah? :D

BHI : LOL. that is so true! gimme five! but are you willing to be rebound guy/girl. eh you ni jantina apa? haha

oh yes. semua gediks cakap asap

K said...

TQ u.. like it =)

adrinaqamarina said...

kekadang depends jugak kat prev bf tu, kalau dah jaat sangat, maybe serik. then lama la sket jumpa pengganti.

dah tau motif cakap lahir bulan tiga! sebab bulan tiga tak lama lagi. err sebelum melalui bulan tiga, kte kena melalui bulan dua kan? motifnya. sebab kte lahir bulan dua! :P

Ayeem Jemain said...

sumpah tak suka tgk pompuan yang byk kali sgt kapel. u da bape kali? ngeh3! ;D

fieza said...

cik nadia pulak brape lme?..ngeeeeeeee

fendy said...

i sedang mengalaminya ni.... hmm.....

black heart inertia said...

yeah high five! *pap*. am i willing~?wooww err.. lets take lisa surihani, ahahha xdela kiddin. i wud say yes, if its worth it n ade potential to last long. tp kne sabar sket la kot~ maklumla rebound ni byk dugaan;p n bout A.S.A.P tuh, tu yg nk have fun jek kot~ just nak teman^^ agree?

NADIA RAHIMI said...

bella: haha. wek :p

mrK : thank you back for liking it! :)

adrina: dah pernah dapat yang jaat ke? hee. ooooo tak tanya pun birthday dia bulan berapa? :pp

ayeem: oh yeke. alamak. I dah tak ingat berapa kali. masa dgn The Rock dulu dia bf ke 53. lepas dia ada dalam 78 bfs kot ;D

NADIA RAHIMI said...

fieza: I baru tahu apa itu cinta lah you :)

fendy: ala. you pihak yang mana? sabar okay. ada hikmah apa yang berlaku.

BHI : aww sakit la you tepuk kekuat. amboih lisa tuuuuuu :p
yes agree. guys just wanna have fun. tembak dgn senapang gajah kang baru tahu

Azzam?? said...

amik laa masa secukupnya.. for me, 5thn! hahahah

Mr. Swift said...

Hello! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
Btw lawa blog and happy blogging! And happy new year! :)

Psst : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

Zaer said...

sy sgt cinta sama ipod sy.
pffft.
forever alone.

BLADE EDGE said...

salam nadia...

base on pnglmn, saya ambik masa 3 tahun sblm terbuka hati semula nk bercinta. kalo masa awal2 lepas putus dgn ex dulu, mmg jadi takut nk bcinta smula..asalkan tgk pmpuan jer, kdg2 rasa mcm nk lari tp tpaksa tahan jugak dlm hati tu sbb kalo ada urusan n tpaksa berurusan dgn pmpuan, xkan nak blah gitu jer...sbb rasa lg pedih dulu tu...lg takut masa tu kalo ada pulak yg duk usha2 saya..lg la trauma...

tp bila dah tiba masanya, Allah dtgkan perasaan tu, barulah hati rasa terbuka nk bcinta balik..my wife pun kata xsangka mcm tu :-)

fieza said...

wah?...sedang ingin bercinta lah neh..heeeeeeeee~

NADIA RAHIMI said...

azzam : mak aihhh lamanyaaaa!

mr swift : thanks! happ new year to you too :)

zaer: one fine day you will meet that someone. aminnn..

blade: wah hot stuff ni siap perempuan pun usha :p
good for you. semoga berkekalan dengan your wife ;)

fieza:eh macam nyanyi pula. maceh! :D

mr.panda said...

fuhh..igtkan da ade bf baru...nasib baik nadia lom ber boyfren lg..hik2..>,<

TunTeja said...

haaa...betul tu..nak lupekan cerita lama memang tak semudah buang taik gigi time gosok gg.haha.macam tak kene je~

Nick said...

Allah's love is most important, sad, happy, it's always there.

Allah is awesome. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...