Wednesday, January 5, 2011

Anak siapa ni?

masa kecik-kecik dulu walaupun I ni rendah diri tapi I boleh dikatakan agak nakal. kalau I bergaduh dengan adik-beradik, I akan pergi almari dia and sepah-sepah kan baju dia. paling jahat I pernah guna berus gigi dia untuk cuci sinki. berani cerita sebab confirm adik-beradik I tak akan baca. jangan lah kantoikan I der kalau kenal adik beradik I. diam-diam kat sini sudah ;)

I pernah kena kurung luar rumah sebab selalu gaduh dengan adik perempuan I. tak lah gaduh, buli sebenarnya. yang I geram I buat sikit je lepas tu mengadanya adik I pergi nangis kuat-kuat bagi mak dengar. anak last-last ni mengada so mari kita buli adik-adik tau kakak-kakak dan abang-abang sekalian? ish ish jangan. tak baik. masa kena kurung tu waktu malam. kelakar tau I nangis-nangis sambil baca surah-surah Al-Quran sebab takut hantu. kuat-kuat lak tu. pffftttt.

er kalau I kena marah mak pulak I akan buka air banyak-banyak atau cuba bazirkan pengunaan elektrik. kononnya nanti mak kena bayar bil mahal. bughuk perangai. tapi semua tu masa lampau I tau, masa mula-mula baligh. sekarang dah insaf sebab dah matang. chewah.

okaylah, ada kerja bos bagi. you guys take care! thank you for reading! good day!


ps: siapa nak mengaku anda pemberontak satu geng dengan I MASA KECIL ? -___-''

13 comments:

adrinaqamarina said...

rina tak gado dengan adik3 tapi suka kenakan diorang, maen tarik3 rambut laaa. haha.

sebab adik3 rina kecik ag, so part3 sepah3 baju tu memang tak ley buat la. hehe.

kalau protes dengan mama abah, monyok je satu ari, tak nak cakap dengan sape3 -.-'

asybedazzle said...

kecik2 cili padi. hehe. :)

Azzam?? said...

jangan marah kat boss... then gi bazirkan kertas photocopy banyak2 bagi bos rugi duit beli rim A4 sudah... =p

Shahiela C said...

Ni adik perempuan tu Syikin ke? Hahaha kelakar XD

NADIA RAHIMI said...

rina : oh baiknya dia :p
ni mesti anak manja kann. adik kecik2 lagi

asybedazzle : haha. besar-besar cili apa pula? :)

azzam : OMG that is a great advice. thank youuuu LOL

shahiela: yes the only 1 syikin. dia mengada kot masa kecik. geram! hihi. anyway berus gigi dia masih selamat :D

BLADE EDGE said...

salam nadia...

saya n adik2 yg boys pun lbh kurg mcm tu la..xmain sepah2kan baju ni...

kitorg ni siap balas2 dendam dgn cara gunting poket baju skolah..esok pi skolah tgk baju dah bocor! last time saya kene, dia titik myk angin cap kacak kat role-on deodorant saya! bengong btul..lepas pakai rasa berangin jer..hati pun hangin!! nasib baik dia xde masa kejadian, kalo tak gerenti kene tendangan padu maut!!

NADIA RAHIMI said...

oh my. lagi best. heee. kiranya masa tu ketiak rasa berangin jelah ye :p

shima azmi said...

well..i xngaku..as u know..i mmg bek dr keck smpi dh bsr..haha..i xla memberontak..tp i ad habit yg sgt bruk..mls bgn pg g skolah..i smbng tdo dlm toilet..tah ap2 aje..tp i rse smpi skrng u still menyorok dlm almri an?? =p

TunTeja said...

wahhh...nakalnyeeee!! anak sape la ni :p

Ayeem Jemain said...

i time kecik baik. time besar pon baik. percaya? haha. ehh mane entry yg time kecik u huduh tu?

NADIA RAHIMI said...

shima: blog I ni di larang memuji diri sendiri kalau tak kena saman. haha. tidur dlm toilet tu pakai baju tak? :p
motif menyorok dalam almari? tak cool langsung!

tunteja: anak Rahimi! hihi :)

ayeem :mestilah tak. hoho. eh ada je. yang rendah diri tu. http://niknadiarahimi.blogspot.com/2011/01/rendah-diri.html

fieza said...

ngeeeeeeee... fieza mse kecik2.. dgn abg lah salu gado..kalo dgn adek2 lk rapat je....walopon dorg laki..lagi rpt ng fieza dr ng abg dorg tue..wuwuw

NADIA RAHIMI said...

abang biasalah ego kan. hihi. nanti in time pasti rapat balik dgn abg tu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...