Wednesday, June 30, 2010

Berbanggalah dengan diri anda :)

pernah tak dalam hati kita berbisik nak jadi macam dia ni lah, dia tu lah?pernah tak?pernah kan?saya banyak kali pernah.lagi-lagi bila tengok orang tu dah la cantik, pandai, kaya, baik pulak tu.

lagi-lagi bab cantik ni.memang lumrah semua orang nak cantik. pakai cantik-cantik, suka benda cantik-cantik, girlfriend cantik-cantik, anak cantik-cantik..semua lah nak yang cantik-cantik.tapi cantik bagi setiap orang adalah berbeza-beza.sebab pernah 2 3 4 5 kali atau lebih insiden yang melibatkan argument(eh bahasa melayu apa eh) pasal kecantikan seseorang tu.contohnya, ada la kawan lelaki saya bagitahu ex gilfriend dia cantik giiiiila gila gila tahap gila baboon la, tapi bila saya tengok yela cantik la,gila tu tak ada la.rupanya cinta pandang pertama dia.cerita yang sama berlaku dengan kawan-kawan yang lain.ada yang saya tanya ha awek tu cantik kan?serius bagi saya cantik tapi bagi kawan yang lain tu katanya biasa je..so my point is, pandangan dan perspektif kita berbeza tentang kecantikan.
sebab cantik tak bermakna hidung mancung, bibir merah dan mungil, mata besar dan bulat, kulit cerah semata-mata.ada yang berpendapat hitam manis tu cantik, begitu juga dengan yang bermata kecil atau berhidung bulat.
tapi bagi saya SEMUA ORANG CANTIK sebernanya.kalau tak, takdalah kita ni mahkluk yang paling sempurna ciptaanNYA kan?kan?jadi kita kena berbangga seadanya dengan apa yang telah dianugerahkan Allah.semua yang terjadi pasti ada hikmahnya betul tak?kiita kena terima setiap kekurangan diri kita.if kita rasa kita ni banyak kekurangan, lebih ramai lagi yang serba kekurangan dan susah dari kita.memang betul hidup ni jangan pandang ke bawah,tapi hidup ni bukan juga hanya pandang ke atas sahaja.bersyukur dengan nikmat yang diberi dan kekurangan tu kita cuba baiki :)

i bet all of you have heard of first impression?yes.it is so important.sebagai contoh, cara pemakaian,kebersihan diri, personaliti yang mana menghasilkan suatu pandangan kepada orang yang melihat kita buat pertama kalinya.benda-benda ni nampak remeh tapi betul memang memberi kesan pada orang lain.katakan lah kita jumpa mamat ni owh hensemnya kalah david beckham, tapi di hidungnya terselit tahi hidung, warna hijau pula tu.haaa korang nak ke tak nak nak ke tak nak berkenalan and tolong bersihkan tahi di hidung beliau?

penjagaan harian seperti memakai pencuci muka, toner and mosturizer janganlah diabaikan demi kesihatan kulit, termasuklah minum air masak dengan jumlah yang banyak setiap hari. selain itu, saya nak sentuh bab kebersihan diri.ye la, kadang-kadang kita tak perasan yang kita dah lama tak mengorek telinga. everytime mandi,cuba cuci-cuci telinga tu sikit dengan tangan. jangan kerap sebab bahaya.cuci kerap boleh ye. hidung pula sila pastikan bulu hidung berada kemas di dalam hidung.begitu juga gigi,gosok gigi at least dua kali sehari, jumpa dentist at least dua kali setahun.mudah bukan?

okay okay saya rasa kan, cantik ni lebih kepada sedap mata memandang.macam mana tu ye?

cara nak jadi orang yang sedap setiap mata yang memandang ialah sangat mudah iaitu SENYUM.senyum ya bukan sengih.sila senyum sekarang.alololo sedapnya mata memandang korang.well saya rasa akan sejuk hati bila tengok orang senyum.it is so wonderful.tapi ia adalah perkara sukar untuk dilakukan oleh kebanyakan orang.kan?sebab saya selalu senyum kat orang yang mostly perempuan and i waited for her to smile back at me tapi hampeh you alls.malah saya akan dipandang pelik macam dia sedang berkata, 'eh,aku kenal ke minah ni? -_-'
senyum tu kan sedekah kawan-kawan, then dermalah sedikit..sampai dilagukan kot senyum tu.cuba nyanyi.cuba nyanyi.
bila kita senyum, orang yang tengok kita pun rasa senang.ada kawan cakap, cara senyuman ikhlas ialah dengan mengecilkan mata dan senyum nampak gigi.er adakah seperti ini?

tak semestinya kot.kalau tanya saya,memang jawapan klise yang akan saya beri iaitu senyum dari hati.ikhlas.ecece.senyum ni hobi saya sebab saya tahu muka saya jenis garang,bengis.tengok ni:
takot tak takot tak?
tapi bila senyum :


ha..tu dia.sweet sikit kan..nak kenal tak nak kenal tak?eh eh ku intai cinta dalam rahsia siapa tu.jiran sebelah ke?ish ish gatal.

satu cara lagi nak bagi sedap mata dipandang ialah dengan yakin terhadap diri sendiri.penerangan untuk yakin ringkas je ye kawan-kawan. okay, maksud yakin disini ialah cara korang bawak diri dihadapan orang lain. ini termasuklah cara kita bercakap, sebab sesiapa yang bercakap dengan penuh yakin memang menarik. tapi yakin bukan dengan menjadi orang lain ye, yakin dengan diri sendiri.cara berdiri pun boleh melambangkan keyakinan.sebagai contoh orang yang berdiri sambil tangannya tak tentu hala bergerak dengan orang yang berdiri tegak,dan pergerakan tangannya terkawal.

sebab tu la dalam pencarian miss world or miss lain-lain tu,mesti ada sesi soal jawab yang mana menunjukkan keyakinan diri dalam menjawab soalan impromptu.sebab keyakinan tu melambangkan kecantikan dan alahai sedapnya mata memandang.

gambar untuk yakin tak ada ye dalam pasaran.

satu lagi, hati kita kena bersih.bukan cuci dengan sabun biozip yang wangi tu ye.bersih iaitu jangan dengki dengan orang lain atau nama glamernya PHD=perasaan hasad dengki.PHD untuk dapat doctor of philosophy tu takpe, dialu-alukan demi kemajuan bangsa dan negara.sebab i notice kita cepat menanam perasaan dengki terhadap orang yang lebih berjaya dari kita siap bomoh-bomohkan lagi.ish ish ish,takmau takmau.itu kan rezeki dia.so kejayaan dia kita jadi kan panduan.okay?bila hati bersih, automatic terpancar pada wajah.betul.ini pesanan arwah embah(nenek) saya.
akhir kata dari saya, mulakan harimu dengan senyuman, keyakinan dan bersihkan hati.
anda juga mampu sedap mata dipandang :))
good day

Tuesday, June 22, 2010

bila saya emosional..

awak,awak ohhhh awak.
mesti awak perasan kan.
bila saya emosional, saya akan diam. saya rasa tenang bila begitu.
bila saya emosional, muka saya masam. memang tak cantiklah.eh kalau tak masam cantik ke nadia?
bila saya emosional, saya akan menyendiri,saya tak suka awak cakap.kalau awak cakap saya akan buat-buat tak dengar walaupun saya dengar.cakaplah kuat-kuat pun, saya tetap tak nak dengar.
bila saya emosional, saya memang benci awak.kalau boleh saya tak mahu pun pandang muka awak, suara awak pun saya tak nak dengar.ee menyampah betul la tengok awak waktu tu.
bila saya emosional, ada la tu yang saya terasa kat awak.benda yang awak buat ke cakap ke.mesti saya terkecil hati.jahatlah awak ni, tak sensitif langsung.jaga la hati saya yang lemah lembut ni.
bila saya emosional, memang saya nak awak pujuk pun.saje jual mahal.saya memang mahal pun.kalau tak mesti dah ada yang beli.tapi ape lah awak ni tak pandai pujuk langsung. terpaksa saya emosional lama-lama.
sebernanya bila saya emosional, saya rasa menyesal.yela, dah menyendiri.sunyi jadinya.so cepat lah pujuk saya betul-betul.sungguh-sungguh.ini adalah kerana saya rindu bergurau dengan awak.tahu?sebab saya saaaayang awak.awak semua.awak buat saya happy selalu.terima kasih sebab terima saya seadanya, sebab Justify Fullsaya pun terima awak seadanya.er sekurang-kurangnya saya cuba.
betul la bak kata pepatah, a friend in need is a friend indeed :)


p/s : coretan ini khas kepada kawan-kawan yang terasa bila saya emosional.terima kasih.

Tuesday, June 15, 2010

hey hey buddy

hi
a good friend of mine was admitted to hospital early in the morning.
he is one cheerful guy.when we cracked some jokes, he will burst out laughing out LOUD.oh i miss his laugh.we all do.we miss every single thing about him :(
to Mohd Fazhil bin Abdul Razak,
be strong
get well soon
and
everything is going to be alright
yes.we love you that much.

friends, do pray for him, this lovable person.thank you.
bye for now

ini fazhil dan adknya yati dan anak saudaranya.eh bahasa melayu pula.memartabatkan bahasa melayu, memperkasakan bahasa inggeris *tiba-tiba*

ps : saya ambil gambar ada orang lain sebab ini paling handsome bagi saya dalam facebooknya.terima kasih.

Thursday, June 10, 2010

SINGLE : kelebihan dan kekurangan

*kelebihan*
tiada komitmen
tidak perlu rasa gusar untuk keluar dengan sesiapa sahaja
tidak perlu menjaga hati si dia
tidak perlu risau dengan siapa si dia keluar lalu berasa cemburu
jimat credit telefon bimbit
jari tidak sakit akibat kerap bersms
banyak masa untuk diri sendiri
kurang berdating which leads to kurangnya maksiat


*kekurangan*
tiada siapa text hari-hari ucap 'selamat pagi' dan 'selamat malam'
tiada siapa beritahu hari-hari yang dia rindu atau sayang pada kita
tiada tempat bermanja
tiada orang jemput dan belanja makan
tiada orang yang akan beri hadiah yang kita suka
tiada orang yang pandai menjaga hati kita
terlalu banyak masa untuk diri sendiri membuatkan kita sunyi.keseorangan.i guess i am :'(

Thursday, June 3, 2010

i'm loving it :)

MizzNina feat Colby O'Donis - What You Waiting For Lyrics

CHORUS – Colby
Baby I never seen someone wit your body
You make me wanna get this party started,
Hey baby come and tell me what’s the score
Baby, baby, tell me, what chu, what chu, waiting for
CHORUS – Mizz Nina
Baby I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come and get me it’s all your’s
Baby, baby, tell me, what chu, what chu, waiting for
VERSE
Colby
It’s your birthday so tell me what you wanna do
Mizz Nina
It’s my birthday I really wanna get with you
Colby
Drop the beat now and baby we can get it started
Mizz Nina
We’ll go insane and take it to the after party
HOOK
Colby
So whats your name, hey baby what’s your name, oh yeah
Mizz Nina
Sexy’s my name, yeah sexy is my name
Colby
Ok, and what’s your game, hey baby what’s your game
Mizz Nina
Ok i like to play, I, I like to play, ay,
CHORUS

Colby
Baby I never seen someone wit your body
You make me wanna get this party started,
Hey baby come and tell me what’s the score
Baby, baby, tell me, what chu, what chu, waiting for
CHORUS

Mizz Nina
Baby I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come and get me it’s all your’s
Baby, baby, tell me, what chu, what chu, waiting for
VERSE 2
Colby
Hey sexy girl from kuala la la lumpur
Mizz Nina
Hey baby thats me, i’ll be on the dancefloor
Colby
I got chu a surprise, we’re poppin up in vip
Mizz Nina
And if I ask nice can I take you home with me
HOOK x2
CHORUS
Bridge
Colby
Baby, lets get crazy, come on loose control, ol, ol
Mizz Nina
We’re gonna tear up the after party, I know you want some more, oh, oh, oh
Colby
I wanna see ya, work that body, Drop it down real low, low, low
Mizz Nina
Hey baby, come and get me, tell me, what chu, what chu, what chu, what chu waiting for.
CHORUS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...