Sunday, May 30, 2010

boleh tak?

hai semua.
ini entry saya yang kedua setelah sekian lama.
em bolehlah dikatakan busy sampai tak sempat update.
dan bolehlah dikatakan menghadap kosong blog ni tak tau nak tulis pasal apa.
juga bolehlah dikatakan saya bukanlah seorang yang pandai mengarang.
lalu bolehlah dikatakan pemalas.
baiklah.boleh saya mula?
tahun ini adalah tahun yang sangat sukar bagi saya.penuh onak durian dan cobaan.sedih.memang sedih.boleh saya nangis sebentar? T_T terima kasih.
pertama kali saya membuat keputusan untuk diri sendiri yang akhirnya menghasilkan perubahan mendadak pada emosi dan kehidupan harian saya.boleh tak saya nak pinjam pedang undur masa cerita Prince of Persia tu?andai dapat saya undur masa mungkin saya tak sesedih sekarang.eh boleh ke?mungkin ya, mungkin tidak.
tapi saya still bersyukur dugaan saya ni masih mampu dikawal dek akal.dan saya tahu ramai lagi di luar sana yang hidupnya berkali ganda dugaan yang terpaksa dihadapi.Alhamdulillah.saya yakin semua yang terjadi ada hikmahnya.walau tak nampak sekarang tapi akan datang siapa tahu?kan?
sebagai penutup (pendek gila karangan) kita haruslah sentiasa bersyukur dengan hidup yang telah dikurniakan Allah.memang ramai yang kita nampak lebih bernasib baik daripada kita jadi kita perlulah lebih berusaha untuk membaiki hidup kita.jangan dengki kat orang ye, tu rezeki dia.maaflah tiba-tiba bagi nasihat yang umum.lain entry saya cerita dugaan saya yang tak seberapa tapi saya anggap dugaan hebat tu boleh?
pendek kata, ceriakan harimu dengan senyuman.jumpa lagi.bye!saya nak pergi kemas rumah.

Sunday, May 2, 2010

Do we really need a blog?

Assalamualaikum and hi everyone.
Apparently this is the first post ever in my blog. i even joined this because my best friend, Bella asked me to. asked doesn't sound right there, it shuld be forced.lol. i wonder does everyone need to have a blog?? do i really need one??
Some uses blog for business purposes. they could sell their product by showing the pictures or the details of the product. stop it nadia. everybody knows that. some uses them because they simply love writing.and typing. some uses blog due to boredom and therefore can express their feelings through blogging. most blogs i read they write about themselves, their daily activities, sharing some beauty or fashion tips where somehow i find it interesting.
Well i guess that's all for now. i am not so good in writing. so i hope by having a blog i could at least improve my writing. and improve the look of my blog. ha ha. bye for now!
ps: now i wonder when will my next post be ??!! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...