Thursday, December 30, 2010

Tips Memilih Isteri

I pernah dengar ada kawan I beritahu sebelum nak ada hubungan serius dengan seorang awek haruslah pergi jumpa ibunya tu dulu. dah betul lah tu. sebab biarlah ibunya tahu dengan siapa anaknya. tapi dia kata bukan itu je sebabnya. nak tahu apa lagi sebabnya?

sebab ibu aweks tu mereflects aweks tu pada masa hadapan.

kononnya if sekarang awek tu kurus mantap hot dan yang positif semua tetapi kalau ibunya berbadan agak comel, aweks itu berpotensi untuk mengembang comel. mak borek anak rintik katanya -__-''

tapi tak semestinyalah. ia berkait juga dengan pemakanan. kalau hari-hari makan triple cheeseburger memang lah kena masuk The Biggest Loser ye tak? tak pun hari-hari kena main badminton dengan suami (awww) dan mungkin terpaksa bermain bola juga, serta khairul fahmi sebagai goalie. so girls, marilah kita menjaga pemakanan dan kesihatan.

kalau ada genetic/keturunan yang ada banyak penyakit lagi kena jaga pemakanan. mungkin para doktor dan dietition boleh berhujah di sini.

to my beloved anonymous, I am not judging anyone here. because I don't have the right to. ALLAH's creations are amazingly beautiful including each and everyone of us. hey, everybody knows what matters most is one's heart. but is that how the world works? look at ourself before pointing fingers at others. peace.

okay, thank you for reading! muah for the girls, muak for the guys. LOL


ps: semua orang sibuk kat khairul fahmi. nasib baik. S.Kunalan I yang punya tau (sibuk nak mengaku jugak). dia lari satu padang kot. should give credits to all the players who worked their ass off.
Hi Kuna, namer kiter Nadiar. Namer manjer Naya. terel la Kuna semalam :p

13 comments:

Ayeem Jemain said...

haha baru nak buat entry pasal ni sok lusa. hehehe. wah dgn kuna. nnt dpt anak kelabu :D

eesyaheera said...

i suka khairul fahmi and safee too. and kuna too. they are a team. should stop adore them individually kan? :D

Wanybunny said...

hahahahah! part last lawak!LOL LOL.

bb said...

terbaek ! kuna memang terbaek dri ldang maen 90 mins tanpa henti gila la !

Anonymous said...

lame. are u trying to judge people? kalau lawa tapi hati tak baik tak guna juga.

maybe u dont have intention to say 'everyone should be pretty', baru bf suka. but u should definitely include the part where 'hati yang penting'.

TunTeja said...

hahaha....sengal! :)

Anonymous said...

mcm bukan tips memilih isteri je.. lebih kepada menjadi awek yg lebih berkualiti betol x?hehe is better u wrote tip menjadi wanita idaman..

NADIA RAHIMI said...

ayeem : oh yeke. otak sama tuuuu tapi warna otak I suci lah :p
kelabu comel jugak!

eesyaheera: true! tapi biasalah. selalu memang macam tu. adat dunia bukan semua dapat limelight :)

wanny : sampai hati kata lawak. itu luahan isi hati I tau

NADIA RAHIMI said...

bb : kannn? terbaik dr ladang rasa macam susu pulaks

tunteja: oh tun, memang sengal2 badan ni. sudilah kiranya tun tolong urut.

anonymous: you think so? takpelah biarkan ajee. hee

mr.panda said...

alamak..nk komen psal bola ke,psal tajuk neh..haha.psal tjuk lah..hik2..dh penah try dlu2,mak dh ok,tp si anak plk xok..adeh..naseb badann..haha

NADIA RAHIMI said...

haha.pasal kuna lah :p
ala panda ajak la dia exercise! wanita perlukan semangat dari lelaki. chewah

BLADE EDGE said...

salam nadia...

tips cari bini jer? :-) hehehe...

knape awak xtanya saya? kan saya dah kawin...

cari yg beriman, yg jaga adab2 n amalan agama sewaktu di rmh n di luar...sbb dlm agama dah ada semuanya..

selebihnya..nnt la saya tulis kat blog..idea tu dah ada...

NADIA RAHIMI said...

hihi. ok blade! will wait! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...