Sunday, December 5, 2010

Satu Malaysia lah!

I suka betul bila nampak

orang Melayu cakap slang cina/india bila bercakap dengan orang Cina atau India.

orang Melayu fasih berbahasa Mandarin dan Tamil.

orang Cina atau India bercakap dalam bahasa Melayu bila bercakap sesama mereka.

orang Cina atau India bersungguh-sungguh makan makanan Melayu terutama waktu raya.

orang Cina atau India mengajar subjek Bahasa Melayu kepada pelbagai bangsa.

lebih dari satu bangsa melepak bersama-sama.

Don't you think it is sooooo Satu Malaysia without realizing it?


ps: I duduk di kejiranan ramai Cina, so every Chinese New Year mesti mereka beri buah limau. tak payah beli pun :D

5 comments:

BLADE EDGE said...

salam....


addoooiii... 1malaysia.. tp hakikatnya???

Ridzwan Ali said...

kalo pandai mencarut dlm bahase cine ske tak?? hehe

Azzam?? said...

Malaysia tu memang satu jer... mana ada Malaysia no 2 atau 3.. biar laa orang kata Malaysia ni ada gaduh sana sini ke.. selagi takde lagi satu s'pore wannabe.. Malaysia tu satu! =)

faRahAdILa said...

my lil bro speaks mandarin fluently. also 1 malaysia rite? and im proud of him!

NADIA RAHIMI said...

blade: hihi. sendiri mau ingat! :p

wan: isk.gatai nihhh.

azzam: hoyeah! :)

farah: cool. seronok lah being able to talk more than 2 languages :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...