Friday, December 3, 2010

Pemandu yang dot dot dot

Seringkali kita memarahi dan mengeluarkan perkataan-perkataan yang kurang manis kepada pemandu di jalan dah lebuh raya. Oleh itu I ingin membincangkan kenapa ada golongan yang memandu terlalu lembap dan terlalu laju supaya anda akan berfikiran positif apabila berdepan dengan mereka ini.

Memandu terlalu perlahan
  • punya pengalaman ngeri jadi mereka lebih berhati-hati.teramat sangat berhati-hati sekali.
  • tak sampai seminggu dapat lesen
  • masih P macam I -__-'' tapi I bawak macam pemandu kompeten
  • kereta baru wehhhh
  • tak tahu jalan/sesat
  • bawak awek ehemmm
  • warga emas
  • mereka bayar cukai jalan dan insurans macam kita
  • jalan bapak mereka sukati lah kannn. mungkin jugak bapak diorang yang buat jalan tu

Memandu terlalu laju
  • kereta seport atau dah modified macam seport memang tak boleh bawak kurang 100km/h. em kalau tak macam pun mungkin sebab si pemandu memang ingat tu kereta seport.
  • ada kes emergency iaitu membawa wanita mengandung atau orang accident
  • kaki kanan dia berat sikit tu yang terlebih tekan pedal pemecut
  • dia nak berak. tak tahan simpan lama sangat
  • terlambat untuk ke tempat kerja dan masa tu memang amaran yang terakhir. dia tak boleh lambat nanti hilang kerja
  • mereka juga bayar cukai jalan dan insurans macam kita
  • jalan bapak mereka/ bapak mereka buat jalan

Setelah anda tahu sebab-sebab ini anda pasti akan tidak merasa marah atau memaki lagi kerana anda telah tahu kondisi mereka. eh eh ada kezutan untuk anda semua. nak tahu siapa Hanis Zalikha punya boyfriend? Inilah dia boyfriend Hamis yang punya hamis sepert jejaka di zaman Kesultanan Melayu Melaka :


ini namanya ada kerja tapi buat-buat tak ada kerja. ada macam hang nad tak?


maaf kepada yang berkenaan, patik telah bertunang dengan bella dela rosa. hanis tu scandal/gundik patik.

thanks for reading. good day everyone! :)


ps: I selalu tak jadi nak marah kalau yang memandu tu warga emas. isk
ps/s: jangan marah ya hanis :D

9 comments:

z e a l o t said...

huhu...sebab yang agak logik :D
bley diterima

Laily® said...

haha! yup! sgt bengang if terlalu lmbt n terlalu laju. 2 2 bahye! hishh!

conbellydiobeterisme said...

gaya kasanova ade sket ,bole2 hehe

NADIA RAHIMI said...

zealot: macam perli jee :p

laily: betul! tu tak termasuk tak beri signal dan lain2 kesalahan kn -__-''

conbelly: tak nak casanova. casa impian boleh :D

sang kelembai junior said...

depends ler. kalo bwk kat dlm taman jgn ler bwk mcm kat highway. kalo kat highway jgn ler bwk mcm kat dlm taman. tu bleh mendatangkan marah. haha.

neway u pics nampak mcm panglima. tapi kalo sparring silat gerenti opponent tak takut.:D

z e a l o t said...

haha.ne de perli.
anyway, nice post. :D

BLADE EDGE said...

salam nadia....

drp conteng misai gitu, baik pakai cam santa claus jer...hahahahaha!! :-D

cik kia said...

ekekeek dah mcm teeacher shida pulak dah ;D

NADIA RAHIMI said...

kelembai junior : isk sampai hati. tengok depan-depan pasti diorang takut punya :p

zealot : hihi. thanks! :)

blade :okay tunggu christmas ye.hee

cik kia : sekali sekala apa salahnya. hoho

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...