Saturday, December 18, 2010

Memikat wanita

kebanyakan lelaki akan approach wanita itu atas tiket "berkenalan". I berani kerat kuku yang berkenalan tu MESTI nak jadi lebih dari seorang kawan. bila di reject, masing-masing konon setuju nak jadi kawan. namun sang lelaki itu seakan merajuk lalu membawa diri. bukan bawak diri pergi obersea pun, tetapi bawak diri mencari calon lain yang sesuai untuk mengisi kekosongan di hatinya. isk mengada betul.

susah ke seorang lelaki dan wanita kekal sebagai sahabat?

lelaki pun tak perlulah gelojoh sangat. macam lah dah cukup duit nak kahwin kannn. lagi satu, jangan nak tunjuk desperate sangat. semua orang nak rasa dirinya sesuatu kan? maksud I di hargai dan istimewa dari orang lain. wanita pun macam tu. I perasan sekarang ni ramai jugak lelaki yang mengorat ramai wanita dalam masa yang sama. nampak sangat ada cita-cita untuk berbini empat -__-''

memang ada sesetengah wanita yang sombong dan jual mahal. of course lah you. buat apa nak perhubungan yang sekadar mainan. kami ( eh kami? :p) saja je play hard-to-get sebab nak tahu tahap keseriusan anda si lelaki murahan. lelaki mahalan pastinya akan berusaha dengan gigih dan tidak berputus asa. betul tak?

apa? orang dah tak nak buat apa terhegeh-hegeh? isk dah nama usaha kan. insan yang cemerlang datangnya dari akal, hatinya yang tenang dan jiwanya yang kuat - Fazhilah Kamtumi.

doakan kebahagiaan kami :')


thank you for reading this. have a splendid weekend!


ps: biar kulit hitam legam asal hati putih bersih lagi berseri. that's all that matters to me. chewah sebab sedar diri bukan putih pun. hee.

25 comments:

momochan said...

huahhha machonye the rock!hehe

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

eh.. ingatkan btul2 the rock tadi. dasar rabun tulla. ahaha.

NADIA RAHIMI said...

momochan : kannnn? *cair*

oshinz: wah! nampaknya I berjaya mengaburi orang rabun. yay ;p

Anonymous said...

pengaruh chapalrela.....ngee....

Anonymous said...

actually kesian kt tuan tubuh laki tu....jd mangsa super impose

fared zainol said...

wokeh nice nice
manusia ni rambot kadang2 sama itam
ati laen2 kan
pendapat pon mcm tu la lebeh kurg
hahahaa
yg pasal bab berusaha tu
sesetengah lelaki, rasa kan
kalau gurl tu jual mahal
then, dia tros stop berusaha
mayb sebab si lelaki rasa that gurl tu tgh tggu some1
or mayb si lelaki rasa
better dia cool down jap
relax relax je
nak gopoh2 n nak tros berusaha memikat si wanita
nnt si wanita rasa mcm xselesa kan?
nnt si wanita ingat si lelaki ni desperate pulak
uhhuhuhuuhu

NADIA RAHIMI said...

anonymous1 : haha. yang tu je best

anonymous2 : nape nak kesian. dia kena berbangga sebab the rock kot :p

apai : sampai tertido I baca komeng you. zzzz ;p depends jugak kat orang kot pai

Mr feckry said...

aik lu letak muka gua

taz said...

blogwalking and reading entries. suka entry u ni. strongly agree! i share link dkt twitter boleh? :)

mr.panda said...

saya..saya..err..saya ape??
saya pak panda...hahaha
nk komen ape ek,sbenarnye laki mmg kbyakannya mmg mcm nadia cter..pndai wat ksimpulan ek..lala~

Encik Tikus said...

the rock ? kah kah =p

Nazry Iskandar said...

lelaki yang tak putus asa memikat perempuan itula slalunya yang akan kekal. tapi kena ada cara, bukan mcm stakat 'hai hai suwit suwit jom tgk wayang' ;)

NADIA RAHIMI said...

feckry : elehhh :p

taz : thank you. hee. sure, boleh dear :)

mr panda : haha.berdasarkan pemerhatian, pengalaman sendiri dan kawan-kawan. :D

en tikus : hey nape gelak? handsome tau baby I tu ;p

nazry: setuju! thank you :)

Moumo said...

setuju sgt
laki skrg bnda2 yg ptt dorg dahulukan dorg xbwt
tp bnd2 nk ngusya awek ne msg2 nk tunjuk hebat,
pastu br jr kwn 2mnt setengah trs dah over bermadah bagai.
bluerks!!!geli!

NADIA RAHIMI said...

hihi. tapi tak semua macam tu kan dear. susah nak cari je. ;)

BLADE EDGE said...

salam nadia....

bg saya, kalo dlm perihal cinta2 or relationship ni, kdg2 tak perlu buat apa sgt..sunyi tu mmg la, ada jugak perasaan tu timbul..tp kene ingat walaumacam mana skali pun kita usaha, kita xkan tahu siapa jodoh kita & bila jodoh tu akan dtg..

sbb ada sesetgh org, kenal bukan main lama, tp at the end, xde apa2 pun..masing2 kawin dgn org lain..

mcm saya sndri, honestly, saya xbuat apa2 sgt pun, duk usha lain tp sudahnya, dpt awek yg duk kat meja sebelah saya sbg bini saya (yg skrg ni la) :-D

tu smua keje Allah s.w.t., nk bg kita yg the best la..

kalo org xnak, xpayah la kejar or terhegeh2..biar la..esok2 Allah bg yg terbaik, sapa tahu...

all the best for you...

Azzam?? said...

the rock??
-_-
u suka abg muscle eh?

NADIA RAHIMI said...

blade : thanks abang untuk pendapat yang sentiasa bernas tu :)

azzam : oh yeah. haha

PeNgEmiS dUniA said...

leh x i nk jadi kawan u lak ? betul2 , sahabat :)

Hariz said...

lelaki mahalan pastinya akan berusaha dengan gigih dan tidak berputus asa. betul tak?

Saya suka dengan ayat itu... :) Tetapi jika saya sudah cuba perempuan itu jual mahal siap cakap ; ko pergi cermin ko nak ngorat aku konon! Fuhhh nak x bengang kot? >.< Daripada nak cuba terus x menjadi.. Sangat sadis

Hariz said...

biar kulit hitam legam asal hati putih bersih lagi berseri. that's all that matters to me. chewah sebab sedar diri bukan putih pun. hee.

Cik nadia sekarang org kira biar poket tebal semuanya boleh :) Itu orang sekarang!

Hariz said...

mayb sebab si lelaki rasa that gurl tu tgh tggu some1
or mayb si lelaki rasa
better dia cool down jap
relax relax je
nak gopoh2 n nak tros berusaha memikat si wanita
nnt si wanita rasa mcm xselesa kan?
nnt si wanita ingat si lelaki ni desperate pulak
uhhuhuhuuhu


Saya bersetuju dengan bro! Contoh zaman skrg kalau nak memulakkan sesuatu perkara dengan chatting dan etc.. Bila kita chat dia x layan kita.. Yang si lelaki ni usaha.. Tiap2 hari tapi still x balas jugak.. Kang si perempuan cakap ; Ko xde kerja ke asyik kacau aku bla bla bla.. Bagaimana tuh nadia? >.< Ohh

NADIA RAHIMI said...

pengemis dunia : boleh, sahabat :D

hariz : amboi. macam review entry pulak. hek. ala cian. anyway mmg ada perempuan jenis yang macam tu, rasa hot and cukup memilih. tapi tentu you pernah dengar 'benci tukar jadi sayang'

usaha penting, tapi kalau bukan jodoh tak jadi jugak ye tak? :)
em at least perempuan tu tahu yg lelaki ni mmg nak kat dia. in the future dia akan sedar. tapi jangan kacau makwe orang lak ;p

pasal duit hmm tak dapek nak cakap pape sebab tu jaminan hidup tapi tak semestinya jaminan kebahagiaan kan.
bahaha. ending I semua nak suruh you setuju. kiki

bella said...

naj jugak macam ni .T_T

Hariz said...

Benci tukar jadi sayang.. Tapi sangat sukar maaa :)

Bagi saya biarlah ia datang tak suka paksa2 orang :(

Lagipun bukannya sorang je ada kan? *Hahahah Kejam x?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...