Saturday, December 25, 2010

Masakan Paling Sedap di Dunia!

I tahu anda pun akan setuju kalau I cakap masakan ibu lah masakan yang paling sedap di dunia. katanya berkat air tangan seorang ibu tu yang buat sedap sebab nak bagi makan kat keluarga. my mom is the best cooker eh cook in the world! cooker tu yang alat untuk memasak tau. yela fine anda pun nak kata ibu anda masak yang paling sedap kannn. amik lah amik T__T

kalau kita jenis duduk asrama/hostel masakan ibu lah yang paling dirindui. tapi kini untuk I tidak lagi. I akan permanently duduk rumah. HAHA (ini gelak di tujukan KHAS kepada insan yang berasrama dan berjauhan dari kampung halaman)

motif I tulis entry ni pun sebab I rindu masakan mak. yay hari ni mak balik. semoga selamat semuanya. sebenarnya I dah berapa hari masak sendiri. bukan lah tak sedap, sedap je (perasan) tapi kurang 'kick'. mungkin anak-anak dan suami yang akan menghargai masakan I nanti :')

abang, sudah-sudah la tu. meh turun makan. I dah siapa masak! panggil anak-anak sekali. *berangan lebih*

selagi ibu kita hidup, hargai ibu sebaiknya okay? :)

ceria sebab dapat balik rumah makan masakan ibu masing-masing. I yang kaki bersimpuh tu. lompat pun nak sopan. memang over -__-''



ps: merry xmas to those who are celebrating it. letak stoking kat luar rumah tapi tak ada hadiah pun? T__T

picture taken by anas

17 comments:

Encik Tikus said...

santa claus pun tak datang umah woo Y,Y

Ayeem Jemain said...

menjawab : "jap sayang, abang ngah main pambil ni. ngah harvest, jap jap" berabang2 siap. haha

Hariz said...

Angan anda bakal menjadi kenyataan.. Anda OK!

mr.panda said...

nadia...sy sokong tu..masakan mak nadia paling sedap di dunia..
ehhh..bila msa plk sy mkn msakan mak nadia..hak2...msakan ibu kita la mmg terbeekk kn..=)

**melompat punya ayu...tersimpuh2...haha...


sila tgk ni..
bunyi panda

adrinaqamarina said...

gelak HAHA tu mmg meruntun jiwa betol laaa. grrr.

sungguh rindu mama~ :(

NADIA RAHIMI said...

en tikus: santa claus dah pancit kot. ehee

ayeem : eee. pandainya you berlakon :p

hariz: haha. thank you!

mr panda : wah. pertanyaan I tidak di ambil ringan. maceh :')

adrina: yesss misi berjaya. hihi. alololo. adrina abis belajar jadi doc cepat2. pastu makan sepuas-puasnya masakan mama okay? :)

Heidi Shafiq said...

masakan ibu terbaik! :)

mr.panda said...

aaaaaaaaaaa....npe tau jgk website tu..website tu pyh nk jmpa..td da bkak msa wat reseach..tp rsa cam xcaye je bunyi panda cmtu..haha..

errkk..nk ke patung panda tu??hik2

hiro said...

aii..meri krismas.

NADIA RAHIMI said...

heidi : wohooo betul. bakal-bakal ibu jua!

panda : haha. tak kisah. nak bagi dua belah tangan I tadahkan :D

hiro : hi! :)

nUmara... said...

itulah nadia.. td sy masak sayur bayam.. sebiji mcm msk dgn mak minggu lepas.. tp rase xsame pon. :( ms kat umah tu, mak sy letak2 bahan, sy yg masak... saye cuma tambah garam je.. xsama.. T_T

NADIA RAHIMI said...

alololo. kita kena banyak praktis kot. kemahiran 'secukup rasa' tu tak master lagi kot. hee :)

nUmara... said...

hahaha!! itulah kut..! huuuuu...
lagi 1, nenek masak pon xleh tanding!! pdhl die maen campak2 je kut.. uuu.. sedap2..

NADIA RAHIMI said...

ow. nanti you jadi nenek Im sure u campak siap tutup mata lagi. hee

BLADE EDGE said...

salam nadia...

sehinggakan until lepas kawin pun, saya still rindu masakan mak..simple mcmana pun, tetap jadi best jugak..berkat air tgn tu..

my wife pun boleh masak juga..tetap 'melekat' di hati :-)

BLADE EDGE said...

ohh...tau jer kita ni LELAKI :-)

NADIA RAHIMI said...

blade : kannn :)
mestilah tahu. lagipun I ni ahlil nujum :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...