Sunday, December 19, 2010

Cantik dengan mudah

Ramai orang susah untuk senyum kepada orang yang tak kenal. sebab tu ramai bloggers rajin tulis pasal senyum untuk meningkatkan kesedaran. senyum juga di lagukan. sampai dua lagu pulak tu yang fofular. lagu Nadia ada satu je. eh pehal hang jeles dengan senyum ni? -__-''

bila I senyum kat orang yang I tak kenal mostly mereka akan buat muka pelik. isk sampai hati tau you alls. dengan bibik-bibik cleaners di hostel pun I senyum. mula-mula mereka pelik macam serba salah, lama-lama mereka sendiri senyum kembali kepada I. maceh :')

tapi sebagai wanita senyum kena bertempat. nanti kena chop gedik. haha. tapi lantak pi orang nak kata apa. yang penting niat.

oh ya. kat sini I nak kongsi dengan anda 10 sebab kenapa anda perlu senyum. yaa SEPULUH!
  1. Senyuman buat kita nampak lebih menarik
  2. Senyuman dapat mengubah mood kita
  3. Senyuman itu akan menjangkiti orang lain untuk turut tersenyum
  4. Senyuman dapat mengurangkan stress
  5. Senyuman akan meningkatkan sistem imun kita dan berfungsi dengan baik sebab kita lebih relax apabila senyum
  6. Senyuman juga mampu merendahkan tekanan darah
  7. Mengikut kajian, senyuman akan mengeluarkan endorphins, sejenis ubat penghilang sakit semulajadi
  8. Senyuman dapat menegangkan kulit muka, so kita akan nampak lebih muda
  9. Senyuman buat kita nampak yakin dan berjaya.
  10. Senyuman akan bantu kita menjadi positif. Cuba sekarang anda senyum dan fikir sesuatu yang negatif tanpa hilangkan senyuman. Ia sukar sebab bila kita senyum, badan kita akan menghantar mesej 'hidup ini indah'
sumber dari sini

kembarku, aween.
*kembar lain mak lain bapa*


ps: kebanyakan profile picture facebook anda mesti senyum kan. eh eh I punya tak pulak :p sebab saja bagi orang takut kot. takut tak?

27 comments:

raazak.mohd said...

tapi selalu je emo.haha

Anonymous said...

senyum itu sedekah...

NADIA RAHIMI said...

ajak : sebulan sekali biasalah :p

anonymous : :)

Ayeem Jemain said...

tak takut pon. rasa nak add ade la. haha

NADIA RAHIMI said...

haha ayeem mengada sentiasa kannnn

Attoae said...

if sis change to pro pic fb yg ngah senyum, kompem laa overload account akak tus... keeps on smiling sis...

adrinaqamarina said...

ag best kalau dye tak senyum tapi still nampak manis. :)

kte pon suke senyum kat orang. macek pacek. tapi kat lelaki3 tu tak de la. haha! t diorang bajet hot

Amalina Jo said...

kdg2 geram juga kalau kita senyum kt org tu , org tu buat dek je ugh! -,-"

NADIA RAHIMI said...

attoae: haha tak adalah dear. tq. u too si comel! :D

adrina: good then :) betul! lelaki ni gedik. hee

NADIA RAHIMI said...

amalina: tulah. tapi nak buat macam mana. kena sabar :)

mr.panda said...

kerajaan kna wat kempen senyum ni..1 hari tu smua kna senyum je...hak3

kay yea said...

ok senyum~ :D

Nur Farhanah binti Mokthar said...

heee.
say cheese :D

K said...

mmg le mudah nk senyum...
cuma kitorang lelaki je susah kalu dpt senyuman cik nadia.. sbb terus cair.. hahaha ;p

anyhow, totally agree.. senyum sokmo.. selain sedeqah (kalu niat ikhlas & bkn nk ngurats), it will make us & people around us happy indeed :)

p.s. your smile is always sweet, cik nadia.. mg ceria selalu :)

BLADE EDGE said...

salam nadia...

aww...daringnyee senyumanmu... :-)

nice!!

NADIA RAHIMI said...

panda: idea yang mantop! jadi next PM please? haha

kay yea : wahh gooooood boy!

farhana: say 'tiga' pun boleh. 'satu' tak boleh nanti muncung :)

mr K :zzzzz. haha. :p

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ala nadia da cantik. tak senyum pun da manis. ahaha.

NADIA RAHIMI said...

blade : hee. yela tu :p

oshinz : eh takla. tak tengok betul-betul lagi kannn. :)

black heart inertia said...

jangan la terkejut sgt klu dpt respond yg x best sbb, most of the time, a smile is not expected from a passers by~ agree? thus, ur statement "senyum kne bertempat" make sense kan? hoh0~ pass by fav lecturer yg slalu kaw tim markah quiz, smile, shud be okay~ pass by pak guard upm yg sokmo tahan kete, senyum smpi mate kecik2, lol~ mmg la pak guard tuh pown rse cm pelik. but then again kne igt gak, senyum ni ade byk jenis~ ade sweet smile la, satisfied smile la, confident smile la, "siap-kau-pasni" smile la (ni mak2 slalu bwt klu kite buat peranagai kat umah orang time kecik;p).. so, choose the right one^^, cheerio!

NADIA RAHIMI said...

oh yes. totally agree :)
siap-kau pasni smile? LOL. am doing it right now. haha.
thanks!

TunTeja said...

senyum2 selaluu!! :)

NADIA RAHIMI said...

ok dear! you too! :)

Hariz said...

Lagipun senyum dalam islam sedekah! Sekarang mau senyum boleh tapi biar bertempat kot.. terutama untuk lelaki dan perempuan

Jika saya nampak seorang perempuan lalu saya senyum pasti mereka akan cakap ; Ehhh nak ngorat aku ler tuh *siap jeling lagi* Perlu ke senyum orang macam tuh?

Saya kerja sekrang siapa saya jumpa pasti saya bagi salam *untuk muslim okey!* Ada sesetengah perempuan kita bagi salam tengok semacam je.. Errrrrrr? Entahape-hape!

Ingat orang nak ngorat mereka sangat ke......................

Hariz said...

p/s: Teringin jgak nak add fb Nadia Rahimi tapi dah full :( *sadis*

NADIA RAHIMI said...

hihi. diorang paranoid kot sebab dah salu sgt kena ngorat dengan cara you tu :p

ps: hantar private msg

ProfHariz said...

Mungkinlah.. Cara saya mcm gaya2 pramlee.. Ohh tidakk..

p/s: Private msg? Xpe ke :P I will do it later... :)

cik ayuri said...

aween tu mpp uum kan..hihi..satu campus ngn sy

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...