Wednesday, December 22, 2010

buang EMAK

tadi kat television ada topik "buang emak". emak tau bukan lemak. lepas tu ada tetamu dari rumah orang tua cerita kisah masing-masing. I tak suka tengok mak-mak nangis. nanti tak pasal-pasal I menangis jugak. biasalah perempuan.

entahlah malas nak komen. sebab diri sendiri pun bukan betul sangat. cuma berharap mampu berubah menjadi lebih baik.

semoga kita semua sama-sama tidak akan lupa segala jasa dan pengorbanan ibu bapa kita. betul kata orang, seorang emak boleh jaga 10 orang anak. tapi 10 orang anak belum tentu boleh jaga seorang emak. tapi itulah. kena selalu ingat yang what goes around comes around.

9 comments:

::dAuZsHaNLeY:: said...

aah..WHI kan?
tgk gak td..
sedih kan..

Hirmanto said...

Nasib baik aku panggil mak aku ibu, so aku x de la buang emak sbb aku x de emak, aku ade ibu. hahaha

NADIA RAHIMI said...

dauz: aah. tak sampai hati tengok :(

hirmanto: haha. ehhh sama la!

Hirmanto said...

jadi adakah itu bermakna anda "Buang Ibu" ?

mr.panda said...

sabar ye nadia..sy sntiasa berada disisi anda..

ehh..panda ni tetibe..haha..:p

BLADE EDGE said...

salam nadia...

byk dah org mcm tu akhir2 ni..dah makin dekat dgn kiamat, akhlak pun dah makin teruk, makin buruk..sblm ni pun dah beberapa kali masuk paper. anak buang emak, anak buang bapak..xkenang budi langsung..

kat akhirat esok2 xtau la mcmana azabnya diorg yg buang keluarga ni..

Azzam?? said...

emak saja? bapak nya siapa nak jaga? -_-

ProfHariz said...

Percayalah bahawa jika my mom marah dengan kesilapan saya, Saya boleh terima dan tak kisah jika kena merah..

Jika ia menangis kerana kesalahan saya, saya jadi errrrrrrr.. Tak sanggup melihat airmatanya mengalir kerana sikap saya :(

P/S: I Love U Mom!

NADIA RAHIMI said...

hirmanto : ya! sama je maksud kann

panda: haha. mekasih :p

blade : em harap nanti diorangdi beri petunjuk

azzam : hihi. sama la tu. buang mak bapak. sebab emak an umur panjang sikit selalunya

hariz: I know right! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...