Thursday, December 16, 2010

Apa yang rakyat Malaysia cari?

oh I nak share sesuatu ni, mungkin ada yang dah tahu tapi macam biasa ah I tak kira nak share jugak. kan hari tu Google ada keluarkan senarai Fastest Rising Searches. alahhh yang berdasarkan carian paling banyak sepanjang tahun ni kat Google tu. I tertarik dengan Fastest Rising searches for 'bagaimana' kat Malaysia ni.

Fastest Rising searches for 'bagaimana...'
  1. ..memulakan perniagaan
  2. ..nak kurus..
  3. ..membina blog
  4. ..mengenal diri
  5. ..menyentuh hati
  6. ..menangani stress
  7. ..memikat wanita
  8. ..menjadi kaya
  9. ..sosilawati dibunuh
  10. ..nak gemuk

Nak dijadikan cerita, pada tahun 2010, rakyat Malaysia memulakan perniagaan untuk jadikan orang kurus lalu bina blog supaya dapat mengenal diri serta menyentuh hati pembaca. Apabila stress mereka menanganinya dengan memikat wanita dan menjadi kaya setelah sosilawati dibunuh. Walaubagaimanapun akhirnya mereka menjadi gemuk. Tammat.

ada sesiapa nak tahu bagaimana nak jadi tembam macam I? -__-''


ps: senang je nak gemuk. KAHWIN. lol.

18 comments:

fared zainol said...

tembam betol2 nnt kank
baru taw

reena said...

Tembam ke tuu? Comel je! :p

Anonymous said...

tertarik dgn n0.7

azureEn said...

haha okay. hebat jugak tetibe bole create satu cite kan. lawak2. =P

wannurfazrini said...

haha jadi karangan plak . niceee!

adrinaqamarina said...

orang gemuks sebab hati bahagia la tu. haha!

Amalina Jo said...

betul , selalu org lepas kahwin ni sihat sihat gebu je :D

BLADE EDGE said...

salam nadia...

aduhaiii... terpesona sekejap tgk senyuman awak..mahal la...so, xleh la tgk lama2 :-D

mmg biasa dgr, org kata lps kawin akan cepat gemuk..maybe sbb makan minum ada org jaga..

NADIA RAHIMI said...

apai : ahh tak baik doa!

reena: tak tembam ke? kalau tak nampak ramai tegur :(

anonymous : haha

azureen : ini tiba-tiba! :)

fazrini : thank you dear!

adrina: oleh itu mari kita jadi gemuk ;p

amalina : kalau perempuan sebab beranak, lelaki sebab dapat makan masakan air tangan kita :D

NADIA RAHIMI said...

blade : u gemuk tak? ;p
gemok senang, nak kahwin tu susah pulak.haha

Ayeem Jemain said...

haha. patot la peguam tu gemok.

NADIA RAHIMI said...

ayeem nihhh

qasehraihan said...

kalau kawen smua part akan tembam..kuikui

kita datang baca entri dn menambah bilgn folower dia..folower ke-251, jemputla jenguk dan folow kita ugek ye..mksih

Hariz said...

Kahwin is gemok? Ohh untuk lelaki?

New Entry ProfHariz
Blog Cik Epal Awek Aku Selalu Baca Ko Kenal ?

NADIA RAHIMI said...

qaseh : haha. nanti nak pergi slimworld lahh

hariz: yup! :)

BLADE EDGE said...

salam nadia...

saya xgemuk...just berisi sikit, br bertambah berat sikit...dulu kurus jer sbb tuntutan keje perlukan saya ke sana sini..tenaga n kalori habis burned. tu yg jadi kurus sblm ni...

Hariz said...

Saya belom kahwen dah gemok :( so mcm mn nie? xnak kahwin lahh kang lagi gemuk~

NADIA RAHIMI said...

blade : oo sekarang fit la ni ;p

hariz : haha jangan macam tu. nak kurus cepat buat kerja-karja rumah. dan berjalan sebernanya satu exercise yang sangat bagus tau :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...