Thursday, November 18, 2010

Sekolah Girly Geli!

how's raya? hope everything is fine. pelik oh, tahun ni tak banyak drama kat television sempena raya korban. kalau tak dari pagi sampai malam dok menangis dengan mak tengok drama sedih. hihi.
anyway, I nak kongsi pasal kami, budak-budak sekolah satu jantina. dalam kes ini, sekolah perempuan :)
  • kami boleh menjadi diri sendiri, tidak hipokrit dan tidak cover-cover. sebagai contoh, menguap dengan membuka mulut seluas-luasnya, lari sini sana dengan bebas, mengkangkang dan perkara-perkara lain yang tidak akan dilakukan di depan lelaki.
  • budaya kakak-adik angkat atau nama glamernya petsis. kalau dapat petsis yang fofular dan disukai ramai, memang hebat dan orang lain akan cemburu buta!
  • kami tak gedik, kami girly.
  • tak berapa nak berhias ke sekolah. light-light je. kecuali hari-hari tertentu yang ada tuition.
  • berpotensi untuk ponteng. yela. bukannya ada boyfie atau tarikan untuk ke sana.
  • kebanyakan kami masih single, I mean tak bercouple2, masih innocent.
  • tapi yang ada boyfie tu, pasti lelaki tu pun berasal dari sekolah satu jantina iaitu sekolah lelaki, tak pun satu tempat tuition, pernah pergi seminar/pertandingan yang sama ke atau kawan kepada kawan kami.
  • tak lupa jugak pasti ada beberapa tomboy yang agak comel, yang I rasa kalau jadi girl betul-betul mesti cantik.
  • lesbian? erm tak ada sangat la. hal dalam kelambu I tak tahu.
  • kadang-kadang orang yang diminati tomboy ni akan dapat surat cinta. ehem.
  • jauh di sudut hati kami, kami sentiasa berdoa dan berharap agar guru praktikal yang akan dihantar ke sekolah kami adalah lelaki. tetapi kami redha, sebab hanya keajaiban akan membuat imipan kami menjadi kenyataan.
  • kami ada banyak gila oh topik yang akan dibualkan, lebih open-minded dan bersembang tak henti-henti.
  • we have this close bond of friendship.
  • kami pemalu dengan lelaki. hihi.
well mungkin ada di antara perkara di atas yang berlaku jugak kat co-ed school. co-ed sekolah campur tau. janganlah sebut co-ed as in bahasa melayu pulak. kelakar bunyinya. sebut secara englishhh.
ha sesiapa nak tambah dipersilakan :)

kalau nak tahu, wwe world heavyweight champion ni dulu 9 tahun belajar di sekolah perempuan, setahun di sekolah co-ed.

thank you for reading. good day!

ps: gambar ni paling menarik perhatian kawan-kawan di facebook -__-''

19 comments:

Azwandy Bin Muhamad said...

Salam...

Owh...gitu rupanya...
Hehe... Masa praktikal kat melaka dulu saya pernah masuk kelas yg semuanya perempuan... Tak senang duduk saya.. Diorg tanya macam2 soalan... Ada yg tanya soalan sensitif juga.. Last2 mintak no.telefon pulak..Haha...
Kenangan btl masa tu...

Btw... Ejaan "mengkankang" tu salah...
Yg betulnya... "Mengkangkang..." hehehe...

NADIA RAHIMI said...

haha.suka la tu :p
okay thanks.nanti I betulkan ye cikgu :D

Fær.han/Unown F/Gyan said...

"kami pemalu dengan lelaki. hihi."

Er...:p

Saed Ramadhan said...

co-ed, kenapakah nama samaran ku ada disitu?? tetiba je??

misztikah said...

standard 1 until form 5 skool sume pompuan..kami tak gedix tp kami gurly hihi. sokong ngn statement tu. hoyeah !

NADIA RAHIMI said...

faer: betul lah :D *malu*
saed: oh yeke? sape tiru sape ni?aiyoo
tikah: hoyeah! :)

BLADE EDGE said...

salam aidiladha nadia...


pernah dgr dr petsis saya dulu, kalo skolah 1 gender ni, biasanya akan ada la yg 'bertukar' jantina tu..mmg xramai tp katanya mmg ada..better kalo skolah tu ada both gender, br balance..

u dulu jaguh wrestling ker?? takut pulak i...hahahaha :-D

Heidi Shafiq said...

dulu aku amik teknik perdagangan.. kls aku de 34 pmpn 2 laki.. aku rs mcm masuk skowla pmpn je.. shit..

Kiera said...

nadia syg,c0-ed tu ape??hihi...
sibuk je kan nak tau..huhu..

NADIA RAHIMI said...

blade: aah. girl tukar lelaki jarang compare to guy tukar girl :) aah.saja nak bagi takut.undertaker, the rock semua tumbang.lol

shafiq:eh bukan best ke...kiki

kiera dear, co-ed tu sekolah campur, ada 2 jantina iaitu lelaki dan perempuan. tengah2 pun. hihi

bojan said...

ni champion wrestling time sekolah dulu ke? ohoo

NADIA RAHIMI said...

ye! I la tu yang kalahkan the rock dah undertaker!!

fara_jaejoong said...

kak nadia..
what is the full term of co-ed tu??
and cane nk pronounce co-ed tu??
cam ko-add ke???

NADIA RAHIMI said...

fara, it stands for co-educational. yes dear. cam ko-add :)
ada 2 maksud,
kalau kata nama co-ed untuk perempuan yang belajar di sekolah/universiti campur.
yang I maksudkan ni kata sifat/adjective.

basikaltua said...

aku pon penah msuk skolah pompuan nadia.tp setengah hari je la!hahaha

Pill Pusher said...

this post reminds me of the good old days.

happy writing.

NADIA RAHIMI said...

shahir: macam mana leh setengah hari?ko...... ops!

pill pusher: yup.I'd do anything to live in the past.lol. thanks btw doc! :)

cik EPAL said...

selalu tengok tomboy ni cute cute. kalau jadi perempuan tol tol mesti ayu =)

NADIA RAHIMI said...

setuju!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...