Monday, November 8, 2010

mesej untuk si BROKEN HEARTED dan HEARTBREAKER

A message for the Broken-Hearted
  • kuatkan semangat dan jangan buat perkara yang bukan-bukan. it is not the end of the world anyway. ingat, walau apa pun anda masih ada keluarga dan kawan-kawan yang sayangkan anda.
  • I tahu hati anda sangat sangat sangat sakit. percayalah, masa akan mengubatinya.
  • elakkan berseorangan walaupun anda rasa lebih selesa macam tu, walaupun bila bersama rakan taulan anda rasa sunyi tapi jangan nak mengada-ngada memilih untuk bersendiri.
  • berhati-hati selepas ini. you have learned your lesson. jangan mudah percayakan orang. cakap depan dia you percaya tapi sebernanya tak. simpan sedikit untuk diri sendiri.
  • ayat klise tapi benar, setiap kejadian ada hikmahnya.
  • move on. get over him/her. you deserve someone better. lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan begitu juga sebaliknya.
  • yang paling penting, ingat ALLAH, mohon pertolongan dariNya. sesungguhnya Dia Maha Mengetahui dan Maha Penyembuh.

A message for the Heart-Breaker
  • hoi anda ingat anda hot sangat ke haaa??!! oh maafkan I. teremo sebentar.
  • cermin diri atas bawah, kiri kanan, depan belakang.
  • ingat satu je, what goes around comes around. kalau dah terkena kat batang hidung sendiri, baru anda tahu langit tinggi atau rendah.
  • jangan kembali merayu kepada bekas kekasih kalau anda rasa anda akan kembali menyakitinya dan berpotensi ulang perangai lama.
  • kalau dah insaf dan menyesal, baguslah. sila mintak maaf kepada bekas pasangan anda. DENGAN KADAR SEGERA. tak kisah lah lepas tu dia maki anda ke hapa. padan muka anda.
  • janji dengan diri sendiri jangan buat lagi apa jua kesalahan atau kesilapan yang telah anda lakukan.
  • belajar menghargai.
  • lelaki yang jahat diciptakan untuk perempuan jahat dan begitu juga sebaliknya.

Bagi yang tidak terkategori dalam kedua-dua ini sila bersyukur. Dan I harap kalau boleh jangan bercita-cita nak jadi heartbreaker. I cepok kang. Err, I kategori mana? Erm dua-dua kot. hihi. tapi sedang berusaha ke arah menjadi neutral -___-''

ps: this is so random. jangan lah ada yang lepas baca ni terasa untuk kawan dia lepas tu inbox kat facebook I nak cari gaduh lagi T___T
hey good luck untuk sesiapa yang baru nak exam. tutup pc anda SEKARANG. pergi ambil buku dan peluk. tengok macam budak di bawah ni :p

12 comments:

Qadry Boss said...

ape hal ni??huhu..relax beb..

auji said...

baby i loveeeeeeeeeeeeeeeeee this! kikikikiki

HaKim LeLaKi BiAsA said...

tetiba rasa nak like post nie..lantas mencari butang like..sayangnya,ini hanyalah blog..hehehe

Nurulbadiah Lai said...

i love this..damnnnnnnnnnnnnnnnnn muchh

NADIA RAHIMI said...

qadry : kontroversi katanya! :p
abby : this is the one Ive been telling you yesterday love, remember?
hakim : haha.mengada tau!tq anyway
nurul : thank you pretty :)

conbellydiobeterisme said...

like this :),buat jahat dibalas jahat ,buat baik dibalas baik la,setiap yang berlaku akan mematangkan kita lagi ;),eceh...luck

hayat said...

hi just visit..

Azzam?? said...

taknak heartbroken atau heartbreaking others.. jadilah heartless! hidup untuk diri sendiri, mati untuk diri sendiri.. takpayah menyakiti atau disakiti.

BLADE EDGE said...

salam nadia...

ai, kecewa ke? post bunyi suram jer...xper, i kan ada...

hahaha :-DDDDDDDDD just to cheer u up..

ingatkan gmbr apa la yg last skali tu, tgh study rupanye..ok la, good luck 4 ur exam yer...

K said...

like this post. TQ dik =)

NADIA RAHIMI said...

conbelly: terima kasihhh :D
hayat: :)
azzam: tapi tak best la kalau tak menempuhi alam sebegini. you know they say, pengalaman mengajar :)
blade: haha.okay tq blade sebab ada.ecehh :p thank you.doakan I boleh jawab yee
k: hihi.macam ada kena mengena je ;)

adib said...

gambar bawah tu tak relevan langsung. hua3. ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...