Sunday, November 28, 2010

lelaki untuk dibuat suami

berikut merupakan beberapa ciri yang I inginkan dalam seorang lelaki untuk di buat suami :
  • bertanggungjawab
kepada agama dan title sebagai ketua keluarga
  • penyabar dan boleh bertolenrasi
  • kemas dan pembersih
walaupun sehandsome dah setough The Rock namun kalau selekeh dan pengotor tiada gunanya bang
  • penyayang
I wanita yang you paling sayang selepas mak you dan mak I :p
  • setia
it is okay to have girl friends tapi jangan layan dia melebihi layan I. dah nama kawan buat cara kawan. tak perlu nak bergayut sampai bill beratus-ratus.
  • romantik
ini bukan lah ciri yang penting namun amat diharapkan oleh setiap wanita. sila tahu perbezaan romantik dan mulut manis. mulut manis tu I tak suka. geli hoi so just stop it. dahla ayat yang keluar dari lelaki mulut manis ni sama je untuk setiap wanita yang dia nak ayat. that is so lame, LOSER. romantik adalah seperti bermain gitar sambil menyanyi di bawah rumah atau datang melamar membawa kuda
  • ringan tulang
bukan berat 60kg tetapi rajin. bukannya I nak suruh dia masak, basuh baju segala kerana I tak ingin nak mengkontrol suami di kemudian hari (bercita-cita menjadi isteri mithali ;p) tetapi teman I masa I buat kerja-kerja rumah dan tolong apa yang patut. eleh I pun berkerjaya jugak okay. kan ini juga ciri-ciri romantik.
  • tidak poyo
selalunya berkaitan dengan percakapan. tidak perlu cakap besar nak up kan diri atau memuji diri sendiri sangat baik dan hati.
  • simple
biarlah besederhana dalam setiap perkara. sebagai contoh, tak perlu modified kereta sampai ada sayap sebab bukan boleh terbang pun dan tak payah nak vroom vrooom sangat.

I tahu tak semua yang kita impikan kita boleh dapat. kan orang selalu cakap, apa yang kita tak suka tu lah yang kita akan dapat -__-'' lagipun I ni bukan lah hebat atau bagus mana nak demand macam-macam. wanita biasa saja dong. I harap suami I nanti terimalah I seadanya ye.

'wanita baik di ciptakan untuk lelaki baik dan begitu juga sebaliknya'




ps: mak dan abah pernah pesan, 'biarlah seburuk-buruk suami naya, sebaik-baik abah'. :(

22 comments:

Fana Flora said...

nitti yang tantek..
paling lawak part ni..
"tak perlu modified kereta sampai ada sayap sebab bukan boleh terbang pun dan tak payah nak vroom vrooom sangat."

tergelk kita baca ;)

jum jumpaaaa

NADIA RAHIMI said...

fana yang ehemmmm ;p

yes syg harus jumpa! weekends you free tak? muah!

H I D U P K A M I said...

KAMI tengok zaman sekarang jadi takut nak kahwin...OMG!!!

NADIA RAHIMI said...

aiyoo.kenapa pula?

sang kelembai junior said...

salam. ur new blog reader here. first time girl tak letak hensem@macho dalam list. interesting. :D

Kiera said...

ye la hidup kami...nape takut nak kahwin???story sikit..

Ridzwan Ali said...

smue ta de..cmne nih T_T

NADIA RAHIMI said...

sang kelembai : hi, welcome to my blog :)
haha.tu tak penting. kalau dapat, bonus!

kiera: haah.tula.semua orang tak sabar nak kahwin ;p nanti kita interrogate KAMI sama2.

wan: elehh.adakah bermaksud anda poyo?

fared zainol said...

xabes abes dengan kuda dia
hahahhaaa

NADIA RAHIMI said...

nak wat macam mana. teringin la pai!

fared zainol said...

wannnnnnnnnn!
dah boley cari kuda 1 dah!

NADIA RAHIMI said...

KECACATANMU TERSERLAH JUA

Saed Ramadhan said...

semoga kamu memperolehi suami idaman + soleh.. hehe good luck to you..

Mr feckry said...

setuju-setuju

BLADE EDGE said...

salam nadia...

semua tu betul...tp kene ingat maybe bukan semua ciri2 tu you akan dpt tgk dlm diri your hubby..maybe ada yg kurang and lebih dlm aspek2 lain..selagi ciri2 tu tak bercanggah dgn syariat, kene la terima seadanya once you married nnt. segala kekurangan tu, kene ikhtiar utk perbetulkan..both you & hubby la, jgn sebelah pihak jer..

once you dah kawin esok2, you akan berpeluang utk tgk dgn lebih mendalam ciri2 hubby you tu :-) so, take your time la, jgn gopoh2 n kene byk2 sabar..yg you senaraikan kat sini sikit jer, byk lg...

segala ciri yg baik2 yg you akan jumpa dlm diri dia nnt, insyaallah akan buatkan you lebih menghargai, sayang n cintakan dia lebih dr segala2nya...

another thing, life rmhtgga ni ada ups & downs jugak once you go thru..

honestly, sbb i sndri pun dah kawin..dah 2 thn & ada 1 baby girl....so i advice you ni pun berdasarkan pnglmn selama hidup berumahtangga ni...

so, i doakan moga you cepat2 la bertemu jodoh & semoga bahagia slalu :-)

YOUsoF said...

Jangan pernah lupa pesanan ur parents okeh! ;)

hayat said...

hye nadia,i nak drop line jugak,actually kan,kita mesti akan dapat orang yang agak contrast dengan kita-tgk mak dan ayah kita.takdelah dua dua hot,mesti salah seorang cool.
dan yg paling penting,apa yg u list ciri-ciri tu kan,i boleh kata mustahil tapi normally u akan dapat hampir hampir la.biase la kan kalau target 9a dapat 8 je.hehehhehe.
dan percayalah-kadang kadang usaha kita nak jadi org yang terbaik jadi buntu dan kadangkala kita tersilap congak.kita ingatkan orang tu baik tiber tiber tak.kita ingatkan orang tu mcm jahat tp baik.begitulah--cari pasangan adalah perjuangan!
yang penting berdoalah..dan jangan buta kerananya.bincang dengan ibu dan ayah secara terbuka dik..jangan tersalah langkah!lelaki ramai yg jahat sekarang dik.yang baik ada sikit jer..
(panjang pulak aku berkhutbah)ops sori:P

NADIA RAHIMI said...

saed: thank you! :)

feckry: hihi

blade: terima kasih atas nasihat. walaupun I gatal tapi tak nak kahwin waktu terdekat ni.hee

yousuf: baik!:D

hayat: yes that true.masa bercinta tak da nya nak tunjuk perangai sebenar.dah kahwin haa amek semua terbongkar! anyway tak kisah pun nak berkhutbah atau ceramah :)

Amar Za'im said...

hint2 nk makan nasi minyak. :p

Azzam?? said...

jodoh semua dah tertulis.. just make the best out of it lah.. that's what i believe in.

NADIA RAHIMI said...

amar : i lambat lagi la -__-''

azzam : thats true.still kena ada usaha kann

KAMIHIDUP said...

anda di tag cik nadia...

http://kamihidup.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...