Friday, November 5, 2010

Facebook yang kemas

hai kawan-kawan.
hari ni I nak ajar you alls membuat facebook jadi kemas. walaupun I tahu ramai dah tahu, ah I tak kira I nak ajar jugak. kiki.
maksud I tak kemas tu yang macam ni haaa --->

click di gambar untuk penglihatan yang jelas

er bukan tulisan yang conteng-conteng tu eh maksud I yang tak kemas. maksud I yang comments, box biru tuu. Untuk nyorokkan biru itu sila click ke options, lepas tu click skali lagi kat settings. pastu akan kelihatan seperti ini.

click jangan tak click


dekat box pertama tu anda unclick okay. and the result is jeng jeng jenggggg

tadaaa! kan sedap mata memandang, saujana pemandangan :D

tapi tak semua orang suka buat macam ni, so depends on individual. I suka sebab nampak kemas. ha kalau anda rajin sila remove la segala recent activities anda untuk memperkemaskan lagi facebook anda. lagipun, susah lah sikit orang nak stalk dengan siapa anda berkomen.hihi

oleh itu, selamat mencuba kepada sesiapa yang berminat dan ketinggalan zaman macam I. caj tutorial yang dikenakan adalah rm100. sila bayar sebelum 12 malam esok ke alamat 33, Elm Street, Malaysia. sebarang surat ngorat-mengorat tidak akan dilayan. terima kasih. (hoi hoi jangan hantar betul-betul)


ps: I baru tahu kewujudan dan cara menggunakan print screen. ye, tahu. ketinggalan zaman betul budak ni. anyways, sesiapa yang tinggal di zaman batu macam I kalau anda nak buat/belajar jugak, click SINI

this option is no longer available since Facebook has changed its settings :(

8 comments:

dean said...

owh,cmtuuuu

amalmeor said...

Thanks for the tutorial...I pun agak ketinggalan skit...hehehe

fared zainol said...

itu macam ka amoi
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wa balu taw maaa
telima kasih ye amoi
ihhihihihiii

NADIA RAHIMI said...

I'm like dancing right now. Ada beberapa gang. hihi.
yay! Glad to help :DD

BLADE EDGE said...

salam nadia..

bagus la info..tp i xde fb la. :-D

NADIA RAHIMI said...

tahu :p

Kiera said...

thank for the info syg..nak try wat la..pasal print screen tu,erm,biasa la kan...name pun student..so,belajar la tanggungjawab kite..belajar cane nak wat print screen...kan2?hehe...

saiful said...

alamak dh sent cek.hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...