Monday, August 9, 2010

Bila Ramadhan Menjelma

kini tiba masanya
berhari raya
muslimin dan muslimat sembahyang bersama *menyanyi-nyanyi*
eh eh puasa pun belum dah nyanyi lagu raya pulak!
sekejap je Ramadhan dah kembali.
mesti semua teruja kan kan.
bila tiba bulan yang mulia ni,
terasa sesuatu yang menyentuh di kalbu.betul tak?
rasa sayu menyelinap di sanubari.
sayu in a good way okay.
bukan sayu kepada syaitan-syaitan yang akan digari sebab padan muka mereka tetapi entah lah.susah nak digambarkan perasaan yang istimewa ini.
kerana pada masa inilah kita berlumba-lumba untuk menambah pahala selain berlumba-lumba mencari parking kat bazar ramadhan di petang hari.
pada masa inilah kita belajar bersabar.
pada masa inilah kita berusaha menahan panas, lapar dan dahaga.
pada masa inilah kita belajar bersyukur.
pada masa inilah kita rindu pada keluarga kerana apabila di rantau orang seperti I di UPM, kita teringin balik untuk berpuasa dan berbuka bersama mereka terutama ibu bapa tersayang(padahal rumah I di kajang saja -__-")
pada masa inilah juga kaum-kaum hawa yang bercuti atas sebab-sebab tertentu yang tidak dapat dielakkan akan menyimpan stok makanan seperti maggi atau biskut kering serta kami terpaksa mencari port yang jauh dari pandangan orang ramai.
pada masa inilah seronok betul pergi masjid untuk bertarawikh.just so you know, abah selalu bawa kami ke masjid atau surau yang berlainan setiap malam.oh rindunya :'(

okay sampai disini sahaja, selamat berpuasa pada hari Rabu ini waktu Malaysia:)
semoga bulan Ramadhan kali ini lebih indah dan bermakna buat kita semua.moga-moga kita akan diberkati ALLAH.

AMARAN : jangan lupa tak mau tak mau dan tak mau membazir ketika membeli juadah berbuka.memang semua nampak sedap, semua rasa nak beli tapi sebernanya makan sikit pun dah kenyang kann.I tahu, anda tahu sebab pengalaman mengajar :p

ps: please click HERE now.i would love to share this website with you guys :)

1 comment:

Love Says it All~ said...

EXPRESS BRIDAL MAKEUP CLASS IN TERENGGANU!!!!

Price: RM480/person
Place: Residence Resort Paka, Terengganu
Date: 17th & 18th December 2010. (pick one date)
Time: from 10:30am-5:30pm

Syllabus includes:
-Makeup application step by step of modern trend of bridal makeup
-3 styles of hairdo tutorial
-shading & contouring
-eyebrow shaping
-many tips & tricks will be revealed during the class

**certificate of attendance will be given
**bring your friends& family along and get RM100 discount for each person you bring.
**minimum each session 8pax. maximum 10 pax
**free gift for first 5 students

HP: 016-2128740
E: eyrarizal@gmail.com
Web: http://www.eyrarizal.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...