Saturday, August 21, 2010

Ada Aku Kisah Kau Kisah Aku Kisah Ke Tak?

title tak boleh blah kan.macam nak marah.macam emo pun ada.bak kata sebilangan bloggers, "eh sukati aku lah nak tulis apa, blog aku". hoho.selamber ya mereka.tapi tak pelah.I tak nak guna kata-kata itu.heh.belum lagi..ok, sebernanya I saja je guna title sebegitu.sebab dulu I used to say 'ada aku kesah' macam semua orang guna tu la kan.semua nak tiru azwan ali you.then bila I cakap macam tu ada lah suara sumbang kata, 'ada aku kesah kau kesah?'.lepas tu apa lagi I pun jawab seperti title diatas.faham tak?tak faham tak pe lah sebab entry kali ni bukan kupasan title ni punn.tapi tentang hari yang I lalui hari ni :)

setelah berehat dari puasa selama 2 hari kerana demam berjangkit, I bertekad untuk puasa hari ini walaupun tak pulih sepenuhnya.tahu tak I bangun pukul berapa untuk sahur?memang tak tahu kan ni nak bagitahu.5.53am.kemudian I cepat-cepat bangun dan lari pergi tengok jadual yang dilekatkan di pintu pukul berapa waktu imsak & subuh.imsak 5.43am, subuh 5.53am.dalam hati berbisik oh sempat lagi sebab rasanya jam I cepat beberapa minit.baru minum dua teguk,azan dah berkumandang.air masih dalam mulut ni.bak kata kawan I secara bergurau beberapa hari sebelum ni, nak telan ke nak buang bila dengar azan?time tu tak dapat fikir apa dah.memang telan sajorh -__-" memang ada orang kejut I, tapi kejut by message.bunyi 'click' takkan mampu buat anda bangun lagi-lagi si tidur mati macam I ni.takpe lah ye cik husnul.comel saja anda kejut gitu.cukupkan syarat ek?

nak bagitahu lagi ni happy gilos I dapat berbuka dengan family untuk tahun ini buat pertama kali.lepas kelas ganti berdeeeesssszuuuuuppppp I ke rumah.sampai je rumah hilang segala penat-lelah dan sakit semua bukan sebab ada mesin urut,spa bagai ye.hmm walaupun rumah dekat peh je dengan institusi pengajian, susah nak balik weh atas sebab-sebab nak berlatih jadi menteri.konon busy.ye memang busy bukan konon.
bertarawikh pun pergi bersama.syok betul.tak syoknya kerana kami bertarawikh di surau yang teletak di kawasan perumahan.ok apa masalahnya?kerana terdapat kanak-kanak yang bising dimana menganggu ketenteraman jemaah yang bersolat.tapi yang I respect the Imam.dia tegur dengan memberi contoh Rasulullah s.a.w pernah terganggu sewaktu baginda bersolat.I don't quite remember about what, something to do with hamparan.selama ni I tak pernah dengar Imam yang sangat frank.baguih kann.dia cakap yang lebih kurang berbunyi begini, "bagitahu anak-anak anda, yang saya percaya telah mumaiyiz jangan bising, tak pun ajak mereka bersolat bersama.saya tak rasa anda akan bawa anak anda yang belum mumaiyiz ke sini,sebab nanti mereka merangkak disekeliling".okay this happened actually T__T tapi teguran tinggal teguran.sebab the parents mungkin tak terdengar kot lalu anak-anak yang jelas ye mumaiyz ini masih membuat bising.aduh takpelah adik-adik.bulan puasa kena sabar kann walaupun malam tak puasa -__-"

itu saja coretan I.thank you for reading.good day and selamat berpuasa!

ps: credits to warga pusat kesihatan universiti, pku upm yang melayan I baik sekali.siap call lagi tanya keadaan semasa.thank you ye.hm yela suhu 38.8 kot.mak I cakap macam pointer.hehe.mata pointer betul mak ni.

7 comments:

Cik Aan said...

hehehe..moga cepat sembhoh=)

auji said...

get well soon. imy

NADIA RAHIMI said...

thank you girls.miss you much :'(

Azzam?? said...

tapi kau tengah kisah aku kisah ke tak kau kisah ke tak...

err... confused

NADIA RAHIMI said...

kisah tapi kau tu kisah ke tak kisah?

sadfsad said...

ape ko kisah???
mn kisah...
main je laki...
baget nk cari yg puas hati kluarga..
klau mcm tu, cari leklok!!

NADIA RAHIMI said...

tak puas hati meh la confront me.cakap je semua orang boleh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...