Friday, July 30, 2010

siapa yang makan cili?

I tak tahu kenapa I jadi mangsa gosip sejak akhir-akhir ni.
mangsa fitnah jugak.
bila macam ni kan I dah perasan artis.isk -__-"
first I was told by a friend that this one guy bagitahu orang-orang disekelilingnya dan disekelilingku yang I nak ngorat dia?what the funny???
hello takda kerja ke I nak ngorat dia?not my taste at all!siapa tah yang terhegeh kat siapa?perasan!he lied.cerita macam-macam kat orang lain.
dahla mamat ni dulu pernah nasihat I konon jangan keluar makan lebih dari seorang lelaki padahal I dapat tahu dia bukan setakat makan, bermanja-manja semua.
okay what do you think of a girl went out with different guys?pergi makan sahaja,macam kawan.and no body contact whatsoever.and time tu I tengah single.pendapat?player kah?
hmm oleh kerana fitnahnya, sekarang orang-orang bukan di sawah padi ya tapi disekeliling I nampak I jahat.padahal mamat ni oh hebat menipu.tahniah!grammy award for you!
so from now on I benci dia and tunggu je dia kena balasan dariNYA.
yang kedua, so called 'sahabat'.konon I ni dah berubah perangai, dah tak macam dulu.dulu masa mula kenal sopan santun lemah gemalai semua tapi sekarang 'gedik' and 'kecoh'.what the funny?laa takkan mula-mula terus buat perangai gila-gila tu dan bila dah 'masuk' dengan seseorang memangla perangai sebenar akan terserlah.dan satu lagi cakap I ni bergurau tak bertempat.maknanya mereka kata walaupun I dalam keadaan bergurau,mereka ini terasa.hish.I mean like biasalah kan sedangkan lidah lagi tergigit.macamlah I tak pernah terasa dengan dia orang.ada je.tapi diam je sebab malas benda rumit nak dibesar-besarkan.bukankah bila bersahabat kita terima baik buruk.apa yang salah,tegur.bukan cakap-cakap belakang.pengecut tu tahu tak.coward you.welk :P sebab I don't mind ditegur secara depan-depan.barulah gentleman/gentlewoman.kita tegur bukan untuk menjatuhkan, tapi untuk membantu orang/sahabat yang kita sayang berubah ke arah kebaikan.
hmm memang susah nak cari kawan yang stick with us baik masa kita atau dia susah senang ni.yang tak berkira.yang ikhlas berkawan bukan ada niat lain untul ambil kesempatan atau seperti nak cinta cintun dll.but I'm glad I met a few best friend.yes.a few.tak sampai lima.
eh baru dua gosip tadi kata banyak?saja je nak rasa jadi artis.hehe.jadi untuk siapa yang termakan cili, dialah yang rasa pedasnya!ya I tahu memang sangat tiba-tiba.biasalah dah terbawa-bawa dengan perasaan.
bye for now! good day!
ps: what the funny= wtf versi lumah lumbut

2 comments:

Meeno :) said...

Sheesh, sape tu?
What a bastard.
Biasela tu kalau laki x dapat kite.
Just x payah layan k :)

NADIA RAHIMI said...

biasa babe?
u biasa i tak :p hee
okay thank you love :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...