Monday, July 12, 2010

Budak-budak baru di UPM :p

eh semester baru dah nak mula la you.
oh my god!hope i am well prepared lah yee.
semester baru ni kena rajin.da final year kot.ehe.
ha nak cerita sikit pasal budak baru or freshies kat Universiti Putra Malaysia
untuk mengenali mereka memang mudah.
kan i senior kan *bangga*

lagi-lagi minggu pertama kuliah.
budak-budak baru akan :
  • memakai pakaian yang semart2/formal iaitu berbaju kurung bagi mahasiswi dan berkemeja siap bertie untuk sang mahasiswa.bagi seniors,kami selesa berbaju tshirt dan berjeans.
  • mereka juga sangat skema ye kawan-kawan, pakai kasut bertutup.berbanding dengan senior mereka yang selamber badak memakai selipar.
  • memakai matrik card sementara yang kertasnya da penyek2 and buruk sikit pastu ada dilekatkan gambar berukuran passport.
  • tempat gantung kad matrik sementara yang tali tu (aduh panggil apa ye,i lupa) adalah seragam.pada semester kali ini ia berwarna hitam.sangat cantik okay.masa zaman i sangat patriotik,colour bendera malaysia berbelang-belang you alls T-T
  • mereka akan berjalan secara berkumpulan.beramai-ramai ye macam kita nampak international labors di Malaysia berjalan-jalan di jalan raya memakai baju kemeja kotak-kotak.
  • sambil berjalan mereka memegang buku/peta untuk menunjukkan jalan kebenaran ke kelas.mungkin akan datang mereka memegang GPS.
  • muka mereka sangat confused.kebarangkalian untuk sesat mencari kelas adalah tinggi peratusannya.
i agak yakin perkara-perkara di atas akan terjadi.ini kerana i telah menyaksikan sendiri peristiwa ini berlaku 2 tahun berturut-turut malah lebih malang lagi pernah mengalami nasib yang sama.isk.tapi untuk pelajar pendidikan, you guys memang kena pakai macam formal sikit.cikgu katanya :)
jadi to all seniors, silalah bantu mereka okay?walaupun untuk mahasiswi seniors saham kita jatuh sedikit, tapi kita perlu saling bantu-membantu.contoh dengan memberi jalan yang lurus bukan kesesatan ke kelas mereka.manalah tahu mungkin mereka punya abang yang handsome dan berkerjaya lagi single untuk mereka kenen-kenen kan kepada kita.nasihat ini untuk mereka yang single and available sahaja ya.
to all juniors, janganlah segan bertanya kepada seniors kalau terdapat persoalan di minda kerana malu bertanya, sesat jalan.

disini saya ingin mengucapkan SELAMAT BERKULIAH kepada kawan-kawan di seluruh pusat pengajian di malaysia mahupun di luar negara.marilah kita menanam azam baru untuk menjadi pelajar yang lebih berkualiti.kita buktikan, kita juga mampu bersaing dengan pelajar antarabangsa.hoyeah!! :D

bye for now!good day!


p/s: saya telah dicabar untuk menaiki bus ke kelas kembali.no big deal la babe kalau tak lambat lah.aha :p

4 comments:

Hazwan Faisal said...

lanyard we called it today and forever.

amin said...

hye akak senior...nak tanya macam mna nak jumpa akak senior..haha

nurul nadea said...

macam marsya la u ni..ade sedare dgn die ke? haha..

NADIA RAHIMI said...

hazwan : thank you pakcik :)
amin : jumPa di upm saja!bell ngade :p
nadea : eh yeke?tang mana sama yang?takde sedare mara sepupu papat dengan dia babe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...